17 augusti 2017

Film: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Handling
Trolldomsministeriets Cornelius Fudge bekräftar att Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn är tillbaka och värvar anhängare för att gripa makten. Harry Potters sjätte skolår vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom kantas av rädsla och varningar. Harry lyckas äntligen med sina lektioner i trolldryck tack vare den lärobok han lånat som en gång tillhört någon som kallar sig 'halvblodsprinsen'. Samtidigt får han privatlektioner av Albus Dumbledore, som avslöjar hemligheten bakom Voldemorts odödliga själ. 

Filmen är 153 minuter lång och regisserad av David Yates. I huvudrollerna ses bland annat Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint. Filmen hade svensk premiär 15 juli 2009.

Jag såg filmen 27 juli.

Mina tankar
Jag drog mig ett tag för att se denna film och anledningen till det var Dumbledore. Men nu har jag i alla fall sett den så nu är det bara två filmer kvar. Harry Potter and the Half-Blood Prince, både boken och filmen, är väldigt viktiga delar i att förstå och bekämpa Voldemort. Boken var en av mina favoriter i serien, men filmen hör inte till det fast den är absolut inte dålig.

Jag saknade väldigt mycket från boken om jag ska vara ärlig, och det kändes som att de hade ändrat rätt så mycket. Jag hade gärna sett mer av hur Harry lärde sig mer om Voldemort tillsammans med Dumbledore och det är nog det jag saknar mest.

Det märks att filmerna gradvis har blivit mörkare, och Harry Potter and the Half-Blood Prince är verkligen en mörk film. Samtidigt finns det gnutta humor som jag verkligen uppskattar och jag gillar verkligen Luna Lovegood och jag hoppas vi får se lite mer av henne i de filmer som är kvar.

Harry Potter and the Philosopher's Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...