9 januari 2013

Tematrio - klassiker

Lyrans Noblesser tematrio handlar denna vecka om klassiker. Vi ska berätta om klassiker som vi har läst, vill tipsa om eller klassiker som vi vill läsa. Jag har svårt att veta/förstå vilka böcker som räknas till klassiker men nu har jag gjort ett urval.

Min första klassiker är en bok som jag har läst och det är "Stolthet Och Fördom" av Jane Austen. Jag läste den för några år sedan, men minns fortfarande boken mycket väl. Jag tycker att det ålderdomliga språket bidrar till att boken är så charmig. Jag kan också fascineras av att vi människor inte har förändrats särskilt mycket under tidens gång och "Stolthet Och Fördom" skulle lätt kunna vara en modern (vilket den också är) bok.

Min andra och tredje klassiker är böcker som jag skulle vilja läsa. Jag tycker att "De Tre Musketörerna" av Alexandre Dumas den äldre, är en klassiker. Jag känner till handlingen lite grann och det pratas ju i till exempel i olika TV-serier om karaktärerna och jag har definitivt lust att läsa den.

Den tredje ( och tyvärr den sista) klassikern är faktiskt "Brott Och Straff". Det enda skälet till att jag skulle vilja läsa den är just för att det är en sån klassiker.

2 kommentarer:

  1. Brott och straff läste jag förra sommaren och jag rekommenderar den verkligen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för rekommendationen. Ska försöka ta tag i Brott Och Straff snart.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...