12 februari 2015

Unge kommissarie Morse säsong 2

Handling
Unge kommissarie Morse är den spännande berättelsen om den framgångsrike Kommissarie Morse som ung. I denna serie får vi följa Morse under hans första år i karriären som polis i Oxford där han med stor aptit kastar sig in i olika mysterier som om ingen morgondag fanns. Med sin starka känsla för rättvisa och förmåga att lägga ihop ledtrådar bygger Morse upp den trygga bas som senare kommer att bli hans signum.

I huvudrollerna ses bland annat Shaun Evans, Roger Allam och Sean Rigby. 

Säsong 2 hade 4 avsnitt och sändes i SVT.

Mina tankar
Jag brukar tycka om att se på brittiska kriminalserier, de brukar vara riktigt kluriga och intressanta. Morse är inget undantag. När jag ser på kriminalserier brukar jag ofta försöka räkna ut vem/vilka som är mördaren, men med den här serien brukar jag inte ens försöka. Fallen tycker jag är spännande och jag har ofta svårt för att räkna ut hur allt hänger ihop.

Jag tycker också att karaktärerna är riktigt bra och jag gillar den lite torra humorn som glimtar till ibland. Min favoriter är Morse och Thursday, de är ett väldigt intressant team.

Jag tycker om musiken i avsnitten och den är ofta väldigt vacker och stämningsfull. Jag har aldrig sett de gamla avsnitten om Kommissarie Morse, men jag gillar referenserna till det. Ibland hör man också musik som innehåller morsekod och det tycker jag är riktigt roligt.

Det sista avsnittet var väldigt bra och spännande, det känns som att det är ganska populärt just nu med konspirationer inom olika poliskårer. Slutet är verkligen en cliffhanger och jag undrar hur det ska gå i fortsättningen för Morse och Thursday.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...