19 januari 2017

Tv-serie: Superstore säsong 1

Handling
Centers around Amy, the store's most stalwart employee as well as the glue holding the place together, and newly hired Jonah, a dreamer determined to prove work doesn't have to be boring. Their fellow associates include the sardonic Garrett, the ambitious Mateo and the sweet teenager, Cheyenne. Overseeing the store is Glenn, the store's affable, clueless store manager, and Dina , the aggressive assistant manager who enforces Cloud 9 policy with an iron fist.

From the bright-eyed newbies and the seen-it-all veterans to the clueless seasonal hires and the in-it-for-life managers, together they hilariously tackle the day-to-day grind of rabid bargain hunters, riot-causing sales and nap-worthy training sessions.


Den första säsongen hade 11 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat America Ferrera, Ben Feldman, Lauren Ash och Mark McKinney.

Jag såg klart säsongen 28 december.

Mina tankar
Detta är en väldigt härlig och mysig feelgood-serie, men som inte nödvändigtvis handlar om kärlek. Gillar att hela serien utspelar sig i varuhuset och att man får lära känna dem på jobbet och får se vilka situationer de får handskas med.

På många sätt är karaktärerna rätt stereotypiska och det är en rätt klassisk sit-com, men rätt vad det är så uppstår situationer där Superstore skiljer sig från många andra komediserier. Vissa stunder blir det nästan parodi, och karaktärerna är väldigt överdrivna. Å andra sidan är det en del av charmen med hela serien. Och visst finns det karaktärer som man kan känna igen från  verkligheten.

Som sagt så finns det många stereotypiska karaktärer, men något som jag uppskattar är att en av personerna man får följa under seriens gång är handikappad och sitter i rullstol. Tyvärr tycker jag inte att man får se sådant så ofta, och jag gillar att de andra anställda behandlar honom precis som vanligt och inte ser handikappet. Finns också ett avsnitt som behandlar detta där Garret blir jagad av fotografer för att de tycker det är bra publicitet för butikskedjan om de har en person med funktionshinder på omslaget i superstores egen branschtidning.

Jag insåg också hur påfrestande det måste vara för butiksanställda att ta hand om kunder med minst sagt speciella önskemål och hela tiden försöka vara till lags. Der är svårt att välja ut några favoriter, men jag är väldigt förtjust i den alltid lika positiva chefen Glenn och managern Dina, som på många sätt är totala motsatser.

Det finns gott om scener att skratta åt, och det fanns avsnitt där jag nästan skrattade så att jag grät. Det blir hysteriskt roligt och det ska bli spännande att se vad de kan hitta på i andra säsongen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...