3 augusti 2017

Tv-serie: Superstore säsong 2

Handling
Centers around Amy, the store's most stalwart employee as well as the glue holding the place together, and newly hired Jonah, a dreamer determined to prove work doesn't have to be boring. Their fellow associates include the sardonic Garrett, the ambitious Mateo and the sweet teenager, Cheyenne. Overseeing the store is Glenn, the store's affable, clueless store manager, and Dina , the aggressive assistant manager who enforces Cloud 9 policy with an iron fist.

A full-fledged strike ensues when a group of Cloud 9 employees walk off the job to protest the firing of Glenn; Jonah tries to help Amy negotiate with corporate; Garrett meets a gorgeous woman on the picket line.

Den andra säsongen hade 21 avsnitt, samt ett specialavsnitt om OS och i huvudrollerna ses bland annat  America Ferrera, Ben Feldman, Nichole Bloom och Lauren Ash.

Jag såg klart säsongen 25 juli.

Mina tankar
Den andra säsongen är minst lika bra som den första, och det är inte bara för att det är fler avsnitt. Jag håller fast vid att detta är en härlig och mysig feelgood-serie som verkligen muntrar upp en och bjuder på mycket skratt.

Säsongen börjar med att arbetarna strejkar och går emot företaget, det hela görs på ett roligt sätt, men det finns mer seriösa undertoner också. Som att de till slut blir tvugna att gå tillbaka till jobbet utan att strejken spelade speciellt stor roll i slutändan. Den tar också upp de liberala vapenlagarna, valet och andra arbetsrelaterade situationer.

Jag tycker det är intressant när man får se det hela ur arbetarnas situationer, de är helt  vanliga människor och jag gillar att karaktärerna tillhör olika etniciteter och kulturer. Dessutom gillar jag att man får en del små scener med besvärliga kunder, eller människor som gör de mest opassande saker i varuhuset. Några av mina favoritavsnitt är t.ex. "Black Friday", som handlar om just Black Friday och hur galna kunderna blir i jakt på de bästa priserna och "Valentine's Day". Även Halloween-avsnittet är en favorit då de alla är utklädda och jag gillar speciellt Jonahs utstyrsel som Brexit.

För mig är det svårt att välja ut favoritkaraktärer, jag har en soft spot för Amy och Dina, men vem som är favorit varierar hela tiden. Dessutom finns det gott om bikaraktärer att välja på också, jag är löjligt förtjust i gamla Myrtle som försöker hänga med i ungdomarnas tempo.

Säsongavslutningen är oerhört välgjord och bra, den tog en vändning som jag inte hade väntat mig av en sit-com och var betydligt allvarligare än vad jag trodde. Extra snyggt i och med att Glenn och Dina flera gånger har nämnt att de inte är förberedda på tornados och så är det precis vad som händer och hela varuhuset förstörs. Det ska i alla fall bli riktigt spännande att se den tredje säsongen av Superstore med tanke på säsongsavslutningen.

Superstore säsong 1


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...