5 september 2017

Nyfiken på: Kaffe med rån

Handling
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!

Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Kunde Robin Hood så kan väl vi!

Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.


Varför jag vill läsa den
Har av flera bekanta hört att denna bok är riktigt bra och den verkar ju minst sagt charmig. Tycker också det verkar intressant och fräscht att läsa om pensionärer som fortsätter att leva livet när de kommit upp i mogen ålder. Vet också att det finns en hel serie om Pensionärsligan och jag tyckte helt enkelt att de verkar som mysiga och lättsamma böcker.

6 kommentarer:

  1. Jag tyckte att boken var bra, väldigt charmig :)

    SvaraRadera
  2. Den här vill jag också läsa, jag tycker precis som du att den verkar mysig. Efter att ha läst "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" är jag dock en aning avskräckt, då den boken inte föll mig i smaken och det känns som att "Kaffe med rån" har liknande stuk...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte däremot hundraåringen, vet inte riktigt hur Kaffe med rån står sig mot den.

      Radera
  3. Den här står i min bokhylla och väntar... måste nog plocka upp den snart!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...