28 april 2018

Rädda mig inte!

Titel: Rädda mig inte!
Originalets titel: Unravel me (2013)
Författare: Tahereh Mafi
Översättare: Carina Jansson
Serie: Shatter Me #2
Antal sidor: 399
Utgivningsår: 2013
Förlag: B. Wahlströms
Utläst: 19/4

Handling
Juliettes beröring är dödlig. Hon satt inlåst på grund av sin förbannelse i åratal. Men så träffade hon Warner, den vackre unge mannen utan hjärta. Han gav henne frihet, men bara i hans fångenskap, och om hon använde sin kraft i tyranniets tjänst. Juliette vägrade och flydde tillsammans med Adam, rebellen som bad henne att slåss för friheten och för deras framtid som älskande. Men lika brinnande och okuvlig som Adams och Juliettes kärlek vuxit sig – lika förbjuden kommer den att bli.

Tankar om titel och omslag

Gillar både omslag och titel, det är sådana titlar som man reagerar på. Däremot har jag svårt att hålla rätt på i vilken ordning böckerna kommer, både på svenska och engelska. De blir lite snarlika varandra.

Mina tankar om boken
Rädda mig inte!, liksom den förra delen har jag läst tillsammans med Camilla. Det har verkligen varit kul att kunna läsa böcker tillsammans och diskutera dem.

Jag var riktigt förtjust i den förra delen och detta är en bra uppföljare! Jag tycker om att läsa om Juliette, hon är en minst sagt intressant karaktär och språket gör verkligen läsupplevelsen mycket bättre. Mafi har ett unikt språk och sättet hon beskriver saker och känslor på är helt fantastiskt och jag kommer på mig själv med att tänka "exakt så är det ju".

I Rädda mig inte! får man också träffa på motståndsrörelsen och jag tycker det är kul att Juliette får träffa fler som har olika gåvor samt att hon själv upptäcker fler av sina.

Boken bjuder också på en del del oväntade vändningar, jag blev totalt chockad av Adam och Warners gemensamma nämnare och över vilka förmågor Adam har.

Rädda mig inte är otroligt spännande och kapitlen är korta så det är lätt att man tänker att man bara ska läsa ett kapitel till. Det är ett otroligt driv i berättelsen och ett snabbt tempo som gör att spänningen hålls vid liv hela tiden. Slutet var riktigt oväntat och jag ser fram emot att läsa den sista delen.

Spoilers (läsning sker på egen risk)

  •  Hade inte trott att Warner och Adam skulle visa sig vara bröder, och fadern är ju bara för grym. Lite besviken över att han inte dog. 
  • Vilken konstig gåva Adam verkar ha och det påverkar ju relationen med Juliette
  • Verkar tyvärr bli en kärlekstriangel mellan Juliette/Warner/Adam, vill helst att den ska lösas så fort som möjligt.
  • Warners förmåga känns ju mer användbar, intressant att se vilken sida han kommer vara på egentligen.


3 bra saker med boken: snabbläst, spännande och språket

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Rör mig inte!

Andra som bloggat om boken är bland annat Book Obsession, Zellys bokhylla och Nellons bokblogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...