23 december 2018

Min bokresa #19 - böcker med jultema

Camilla på Mitt bokintresse har en inläggsserie hon kallar för min bokresa som varje vecka har ett nytt tema. Passande nog är temat böcker med jultema den här gången.

De senaste åren har jag försökt att läsa lite julrelaterat varje år, tycker det ibland hjälper för att komma i stämning. Jag kan inte minnas att jag läste så mycket sånt som liten, eller så har jag bara glömt bort det.

Jag tycker det är en genre som har blivit mer vanlig i Sverige och de senaste åren har det ju även getts ut en del feelgood med jul som tema.

I år har jag dels läst Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan som är den avslutande delen i hennes trilogi. Otroligt mysig.

Just nu läser jag, tillsammans med Camilla, Snöstorm och kanelhjärtan som är en novellsamling. Även den är riktigt mysig, den är riktigt vintrig.

Tidigare år har jag dessutom läst Poirots jul av Agatha Christie, som ändå måste sägas få höra till denna kategori. Ett klurigt mysterium i juletid.

Förra året läste jag Let it snow som även den är en novellsamling där bland annat John Green medverkar. Den påminner lite som den jag läser i år där alla novellerna har en koppling till varandra. 

För något år sedan läste jag även Skorstensjul, som är en kapitelbok för barn med ett kapitel varje dag fram till julafton.

Detta är de böcker jag hittar inne på min blogg, men jag kan säkert ha glömt någon. Jag gillar den typen av böcker, men de passar ju bara bäst att läsa en gång per år så det har inte blivit så många.


4 kommentarer:

  1. det låter som en trevlig serie. jag har både Snöstorm och kanelhjärtan och Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden i hyllan ännu så länge olästa. god jul!

    SvaraRadera
  2. Hela trilogin med bageriet på strandpromenaden vill jag läsa, kanske något för nästa år då jag kan avsluta den med jultemat i december.
    God jul!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...