12 september 2015

Grey: femtio nyanser av honom enligt Christian

Titel: Grey: femtio nyanser av honom enligt Christian
Originalets titel: Grey
Författare: E.L. James
Översättare: Hanna Svensson, Patrik Hammarsten, Jimmy Hofsö
Serie: Femtio nyanser #4
Antal sidor: 585
Utgivningsår: 2015
Förlag: Norstedts
Utläst: 8/9

Första meningen: "Jag har tre bilar".

Handling
Christian Grey kontrollerar allt i sitt liv. Men trots framgång och pengar är hans värld tom och innehållslös fram till den dagen då Anastasia Steele bokstavligen ramlar in på hans kontor och in i hans liv. Han försöker glömma henne men får istället uppleva känslor han aldrig varit i närheten av. Som ingen annan kvinna ser hon på sitt blygsamma sätt rakt igenom honom, förbi alla pengar, förbi alla framgångar och rakt in i hans iskalla sårade hjärta.

Kommer kärleken till Ana att skingra de hemska barndomsminnen som hemsöker honom varje kväll? Kommer hans mörka sexuella åtrå, hans självhat och kontrollbehov att stöta bort henne? Kommer han att kunna ta till vara den skärva av hopp som hon erbjuder honom. 

Mina tankar
Jag har tidigare läst E.L. James serie om Chrstian och Ana, jag tyckte väl att den var helt okej och att de var väldigt lättlästa vilket passade mig bra just då. Denna bok är ju skriven ur Christians synvinkel och även om mycket av materialet upprepar sig så är det intressant att få läsa boken ur ett annat perspektiv. När jag läste de andra böckerna tyckte jag definitivt att Christian var obehaglig, men när man får läsa ur hans synvinkel tycker jag ännu mindre om honom och hans försök att kontrollera Ana. Trots detta så tycker jag ändå att det är något lockande med boken, även om jag kanske inte är så förtjust i karaktärerna.

Jag tycker ändå att boken är ganska bra, den är lättläst och man behöver inte direkt anstränga sig. Dock tycker jag att det saknas något. Jag tycker också att det märks att detta är ett försök att tjäna ännu mera pengar med tanke på den hysteri som var när de andra böckerna i serien.

Om jag ska sammanfatta min läsning av Grey, så är det att det är intressant att läsa om man har läst de andra delarna, men det är absolut inte ett måste. Om jag ska vara ärlig hade jag nog nöjt mig med att bara läsa de tre första böckerna.

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Femtio nyanser av honom
Femtio nyanser av mörker
Femtio nyanser av frihet

4 kommentarer:

 1. Läste ut den här idag och håller helt med det du skriver. Tycker han blir mer obehaglig i den här boken och att den bara är skriven för att tjäna pengar.
  /Bokmumriken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick en helt annan bild av karaktärerna när jag läste den här boken, och det var nog inte till karaktärernas fördel. Nu irriterar jag mig på både Christian och Ana.

   Radera
 2. Jag har velat fram och tillbaka om jag ska köpa denna, än har det inte blivit av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I efterhand kan jag tycka att den inte var lika bra som jag trodde att den skulle vara. Tyckte inte heller att den tillförde så mycket nytt.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...