28 november 2015

Färjan

Titel: Färjan
Originalets titel:-
Författare: Mats Strandberg
Översättare:-
Serie:-
Antal sidor: 476
Utgivningsår: 2015
Förlag: Norstedts
Utläst: 15/11

Första meningen: "Det är nästan en timme kvar till avgång."

Handling
I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.


Mina tankar
Jag älskade verkligen Engelsforstrilogin och när jag fick veta att Mats Strandberg skulle komma ut med en ny  bok så blev jag genast nyfiken på att läsa den.  Jag brukar inte läsa skräck och egentligen så är det en genre som jag har svårt för och jag klarar absolut inte av att se skräckfilmer. Färjan är inte bara ren skräck, och även om det ibland är både obehagligt, otäckt och groteskt så är det fruktansvärt bra skrivet.

Det är väldigt mycket blod och "splatter", och även om jag tycker det är ganska äckligt att läsa så blir jag inte så skrämd utav det. Det är jag glad för. Utöver att följa Baltic Charismas undergång så får vi också följa flera utav de människor som ska åka på kryssningen. Karaktärerna är levande människor och deras kamp för att överleva är väldigt spännande att följa.

Trots att detta är lite utanför min komfortzon så är jag glad över att ha läst boken och jag ser fram emot att läsa fler böcker av Strandberg.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Cirkeln
Eld
Nyckeln

HÄR kan ni läsa en smakbit ur boken.    

2 kommentarer:

  1. Åh, jag håller på med denna nu också men det går lite trögt. Jag har inte riktigt så mycket tid över till läsning som jag hade önskat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du får mer tid att läsa ut den snart! :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...