19 november 2015

Film: Austenland

Handling
Jane Hayes är besatt av Jane Austens berättelser, vilket komplicerar hennes kärleksliv. Fast besluten att hitta mannen i sitt liv satsar Jane alla sina besparingar på en resa till Austenland – en semesterort på den engelska landsbygden med Austen-tema, där hon till slut får svårt att skilja på fantasi och verklighet.

Filmen regisserades av Jerusha Hess och är 93 minuter lång. I huvudrollerna ses bland annat Keri Russell, Jennifer Coolidge och Jane Seymour. Filmen spelades in 2013. 

Austenland är baserad på en bok med samma namn av Shannon Hale. 

Mina tankar
Jag hade tråkigt en dag och tänkte att jag skulle se en film. Valet föll på Austenland, den verkade som en riktigt lättsam och rolig feelgood. Jag gillade verkligen idén med att det skulle finnas en semesterort med Austen-tema. Jag har inte lästa alla Austens romaner, de enda jag har läst är Stolthet och fördom och Emma och även om jag tyckte den var bra så är jag inte lika besatt av Austen som huvudpersonen Jane är. 

Jag har inte läst boken som filmen är baserad på, men jag är faktiskt lite sugen på att göra det. Skådespelarna var helt okej, men min personliga favorit är Jennifer Coolidge. Hon satte verkligen färg på hela filmen! 

Det är romantiskt, lättsamt, roligt, feelgood och förutsägbart och det var precis en sådan film som jag var sugen på. Även om den kanske inte kommer lämna några djupare spår hos mig så var det en bra film och jag gillade verkligen miljön som den utspelade i, bara det gör filmen värd att se. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...