28 april 2015

Himlen är alltid högre

Titel: Himlen är alltid högre
Originalets titel:-
Författare: Jonas Moström
Översättare:-
Serie: Nathalie Svensson #1
Antal sidor: 297
Utgivningsår: 2014
Förlag: Lind & Co 
Utläst: 12/4

Första meningen: "Det kommer snart att börja regna, men hon bestämmer sig för att chansa".

Handling
Nathalie Svensson, psykiatriker och medlem i rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, trivs äntligen med tillvaron. Som nyseparerad har hon skaffat sig en etta i Stockholm för att kunna leva ett annat liv vid sidan av det som mamma i Uppsala.

På väg hem efter en sen kväll på Café Opera får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon tillbringat en natt med några veckor tidigare. Nu vill han ses igen och de bestämmer träff vid Karlaplan. Men det blir inget möte för när Nathalie kommer fram ser hon hur Rickard blir brutalt skjuten och slängd i fontänen. Överfallet är närmast identiskt med mordet på hennes stora kärlek för tio år sedan - ett fall som aldrig fick sin förklaring.

Är Nathalie utsatt för ödets grymma nyck eller finns det en koppling mellan morden? Har de obehagliga sms hon börjat få från okänt nummer något med det hela att göra? Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer.

Mina tankar
Detta är den första boken som jag läser av Moström och jag kan redan nu säga att det inte är den sista jag läser. Himlen är alltid högre är otroligt lättläst och spännande. Jag tycker om Nathalie som karaktär, även om jag kan bli lite irriterad på henne när hon kräver information om en utredning där hon är vittne. Tvivlar på att man får göra så i verkligheten.

Vissa partier tycker jag är ganska obehagliga att läsa, t.ex. när Nathalie blir förföljd och hur hon hela tiden känner sig osäker och otrygg. Fallets upplösning är väldigt obehaglig och jag hade inte förväntat mig att det skulle gå i den riktningen, egentligen så känns det lite otroligt.

Nathalie Svensson är psykiatriker och jag skulle gärna vilja läsa mer om hennes arbete och hur hon har det på sitt jobb. Det har kanske med att göra att jag själv är intresserad av vården och kommer jobba med det i efter studenten.

Himlen är alltid högre slutar med en cliffhanger, så jag ser fram emot att få läsa nästa bok om Nathalie Svensson.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

HÄR kan ni läsa en smakbit 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...