8 augusti 2019

Inte för nära

Titel: Inte för nära
Originalets titel: Close Enough to Touch (2017)
Författare: Colleen Oakley
Översättare: Hanna Williamsson
Serie: -
Antal sidor: 407
Utgivningsår: 2017
Förlag: Lavender Lit
Utläst: 19/7

Handling
Jubilee Jenkins har en ovanlig åkomma: hon är allergisk mot andra människor. Sedan en nära döden-upplevelse som tonåring har hon därför isolerat sig i sitt hem. Men när hennes mamma dör tvingas Jubilee lämna sin trygga exil och ge sig ut i verkligheten igen. Som den stora bokälskare hon är lyckas hon få jobb på det lokala biblioteket och där möter hon Eric Keegan och hans adopterade son, Aja.

Eric har precis flyttat till stan och kämpar för att få vardagen att gå ihop samtidigt som han oroar sig för Aja, som två år tidigare förlorade sina biologiska föräldrar i en flygolycka. En varm vänskap växer snart fram mellan dem alla tre, och mellan Jubilee och Eric väcks känslor ingen av dem hade räknat med.


Tankar om titel och omslag
Som många gånger förr föredrar jag originaltiteln, tycker den fångar bokens innehåll och känsla bättre. Gillar omslaget, det syns tydligt vilken genre boken tillhör men det är mysigt, inte minst med hunden på omslaget.

Mina tankar om boken
Detta är en bok som jag varit nyfiken på ett längre tag och jag har sett en del fina recensioner av den också. Det var härligt att läsa något som var lite lättsammare efter en period med lite tyngre böcker.

Inte för nära är en bok som jag dras in i direkt och som var svår att släppa ifrån sig. Jag läste ut den i två sittningar och glömde verkligen tid och rum. Det är en berättelse som berör och man känner med karaktärerna.

Jag tycker om att man får följa berättelsen utifrån både Jubilees och Erics perspektiv och att historien inte bara kretsar kring deras relation utan även involverar andra karaktärer, exempelvis Erics adoptivson Aja.

Boken är också fylld med litterära referenser och utspelar sig delvis på ett bibliotek. Det gör inte heller boken sämre.

Det är en fin historia och stundtals också ganska sorglig, men det finns även humor och värme i den.

3 bra saker med boken: mysig, litterära referenser och vemodig

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...