4 augusti 2019

Min bokresa #51 - Noveller/kortromaner vs tegelstenar

Camilla på mitt bokintresse har en inläggsserie vid namn min bokresa och som varje vecka har ett nytt tema. Den här veckan är temat noveller/kortromaner och tegelstenar.

Först lite info om längd
Novell
Kortroman 150/200 sidor
Tegelsten 500+ sidor

De flesta böcker jag läser är nog kring 300-400 sidor vilket jag tycker är ganska lagom längd. Emellanåt gillar jag att läsa både noveller och tegelstenar. Kortromaner blir det väldigt lite läst, kanske för att jag inte upplever dem som lika vanliga.

Noveller tycker jag är härligt att läsa mellan böcker och det krävs också en hel del av författaren för att kunna skriva bra noveller, då de är så mycket kortare än vanliga romaner. Men en bra novell kan vara minst lika bra som en bok, bara slutet sitter.

Kortromaner har jag nog inte läst så mycket, men som nog kan klassificeras som detta är God jul av Jonas Karlsson. Den gillade jag verkligen!

Å ena sidan skulle jag vilja läsa fler tegelstenar, men de tar ju lite längre tid att läsa än en kortare bok. Om jag vet att boken är en tegelsten kan det göra att jag drar mig lite för att läsa den just beroende på storleken.Mycket fantasy är ju dessutom riktigt tjocka böcker och gör att det kanske kräver lite mer av den som läser. Om jag läser en tegelsten brukar jag ofta läsa en mindre tjock bok samtidigt. När jag läser tegelstenen så läser jag kanske 30-50 sidor åt gången och även om boken kan vara tjock så går den ändå ganska fort att läsa då. Många bäckar små...

1 kommentar:

  1. God jul är en bok jag behövder läsa snart, i december kanske.
    I år har jag läst 4 klassiker som räknas in i min sidantal som räknas till kortromaner upptäckte jag precis.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...