21 september 2013

Bokbloggsjerka 20-23 september

Det är helg och det betyder att det är dags för Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan blev väldigt konstig för mig, gällande läsning och skola. Jag som nästan aldrig blir sjuk åkte på en riktig dunderförkylning så jag är inte i form riktigt än, men ska försöka ta det lugnt nu i helgen och vila upp mig. Nu tycker jag vi går över till något mer roligt, nämligen helgens jerka.

Läser du helst standalones eller bokserier?

På ett sätt kan jag föredra serier och på ett annat sätt tycker jag bättre om standalones. Jag tycker det kan vara riktigt roligt att läsa serier där man får följa med när karaktärerna utvecklas och man får ju lära känna dem så bra också. Jag föredrar serier som är så där "lagom" långa, för jag tycker inte det blir så roligt när serierna blir superlånga, då finns ju risken att man blir less. Några av mina favoritserier just nu är Ädelstenstrilogin, Morden i Sandhamn och The mortal instruments.

Jag kan också tycka det är skönt att läsa ensamstående böcker, man kanske inte lär känna karaktärerna så bra men å andra sidan kan man liksom lämna den boken sen, vilket kan vara ganska skönt. Några av mina favoriter som är standalones är I vargars följe, The fault in our stars och Innan jag dör.

Jag kan inte säga vilket jag föredrar bäst, det är hugget som stucket för alla böcker/serier kan ju vara bra på olika sätt och en del gånger passar det kanske bättre om det är tex en serie.

18 kommentarer:

 1. Jag gillar också både och :) Det beror lite på vad man känner för just då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis, det har du rätt i. En del gånger är serier bättre än standalones :)

   Radera
 2. Jag håller med. Ibland läser man om karaktärer som man bara vill ha mer av och då är det bra med serier. Men ibland kan det vara ganska bra att läsa en standalone också eftersom man kan lämna den och gå vidare sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är olika. Ibland kan en standalone vara lika bra som en hel serie, fast i serier får man ju lära känna karaktärerna på ett helt annat sätt :)

   Radera
 3. Mitt svar blir detsamma, det finns fördelar och nackdelar med både och.

  SvaraRadera
  Svar
  1. och ibland kan man ju vara mer sugen på tex standalone än serier :)

   Radera
 4. Jag kunde inte heller bestämma mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns fördelar och nackdelar med allt! :)

   Radera
 5. Vilket är bäst? Svårt att säga. Mitt svar hamnade också lite mitt emellan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är bra på olika sätt, standalones och serier :)

   Radera
 6. Jag tror också på en kombination. Det finns en tjusning med både serier och standalones :)

  SvaraRadera
 7. Båda är såklart bäst, men i några fall kan det vara bättre om en standalone blir uppdelad i flera. Jag har som färskast i minnet att jag tyckte det om Den femte vågen bland annat. :)

  SvaraRadera
 8. Finns fördelar för bägge. Mortal Instruments tyckte jag blev för lång dock, tyckte att den kändes avslutad efter tredje delen...

  SvaraRadera
 9. Jag gillar både och :) det är skönt att kunna variera :)

  SvaraRadera
 10. Precis som alla andra här, gillar jag både och bäst!

  SvaraRadera
 11. Efter mycket velande kom jag fram till att jag gillar att läsa böcker - rätt och slätt:)

  SvaraRadera
 12. Jag gillar både och och brukar inte alls bli less för att serierna är långa :)

  SvaraRadera
 13. För mig är det helt klart serier och om de är bra får de gärna vara låååånga. Den längsta jag läst är Eb McBains om 87:de polisdistriktet, 59 böcker...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...