15 september 2013

En smakebit på söndag: SafirblåDet är söndag igen och dags för en smakebit på söndag på den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Utmaningen går ut på att man delar med sig av några meningar ur boken man läser just nu. HÄR hittar du mer information och fler smakebitar.

Tyvärr har jag inte hunnit läsa så mycket i veckan och en ny telefon gjorde att det blev lite pillande med den. Helgen var i alla fall spännande. Igår följde jag med min pappa på älgjakt direkt på morgonen och förr när jag har varit med har de ofta skjutit, men jag har aldrig sett de skjuta. Jag hade i huvudet att jakten är så långsam och det kom säkert inte hända något mycket och jag kan sitta i lugn och ro och bara läsa. Jag hade fel. Vi hade inte suttit länge förrän de kom fram tre älgar hos oss så jag fick faktiskt se när min pappa sköt. Resten av helgen har gått åt till att ta det lugnt och hålla på med skolarbete.

Just nu läser jag "Safirblå" av Kerstin Gier, som är den andra delen i "Ädelstenstrilogin". Det känns som om jag hållit på med boken i evigheter. Den är väldigt bra, men jag har knappt haft nån tid över till att läsa men jag ska försöka hitta mer lästid till veckans som kommer.

Åh, Mmmmm och Mer! är det enda Gwendolyn kan tänka under den första kyssen. De börjar kyssas 1912 och slutar i nutid. Gwendolyn har en gen som gör att hon kan resa i tiden. Som tur är har även Gideon det. Kärleken börjar mitt i ett tidssprång, men när de är tillbaka sätts den på prov. 

Gwendolyn inser att hon snarast bör ta sitt förnuft till fånga, inte låta hormonerna styra, om det alls ska bli någon kärlek, tidlös eller ej! Det gäller istället att fokusera på att rädda världen OCH lära sig att dansa menuett (och inget av det verkar enkelt). Det ordenssällskap som vill att Gwendolyn och Gideon hämtar blod från andra tidsresenärer för att läsa in dem i kronografen, verkar ha dolda motiv. Ska hon gå dem till mötes eller ... Så möter hon sin morfar när han var ung, och tillsammans börjar de smida planer! Min smakebit kommer från sidorna 229-230 där Gwendolyn besöker Väktarnas sömmerska madame Rossini.
Madame Rossini drog mig intill sin fylliga barm när hon hälsade på mig. "Min lilla svan'als! Där är du äntligen. Jag 'ar saknat sig så!" "Och jag er", sade jag ärligt. Blotta närvaron av madame Rossini, hennes överväldigande hjärtlighet och den underbara franska accenten (Jag var hennes lilla svan'als! Om bara Gideon kunde höra det!) hade en upplivande och lugnande verkan på samma gång. Hon var som balsam för min knäckta självkänsla. 

23 kommentarer:

 1. Denne serien har jeg siste boken av så jeg må få se å få kjøpt denne samt bok nummer to slik at jeg får begynt på serien. Tusen takk for påminnelse og smakebit:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska skynda mig att läsa den sista delen sen, jag tycker de var väldigt bra :)

   Radera
 2. Den där Ädelstenstrilogin... den låter som något jag kanske skulle kunna tycka om :)

  SvaraRadera
 3. Den där serien har jag funderat på att läsa. Den verkar läsvard, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Ser den er kommet ut på norsk, men at Safirblå er bind to i en trilogi. Da må første bok plukkes frem først, men hvorfor ikke? Ha en god søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de två första böckerna är superbra och de är verkligen läsvärda :)

   Radera
 5. Vilket speciellt tema :) Får fundera på den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker de är riktigt bra och feel-good.

   Radera
 6. Takk for smakebiten :)

  Ha fortsatt en fin søndag

  SvaraRadera
 7. Jättesugen på den här serien! Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 8. Jag har sett att många har läst den här serien på diverse bokbloggar, jag borde kanske också ge den en chans :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,det tycker jag. De är så härliga att läsa och jag förundras över Giers fantasi som är helt otrolig :)

   Radera
 9. Spännande med tidsöverskridande handlingar. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 11. Nästan lite avundsjuk att du har den här boken och Smaragdgrön kvar;-) Det är en bra serie! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har reserverat Smaragdgrön så ska hämta den idag. Blev helt till mig när jag läste ut Safirblå! :)

   Radera
 12. Den serien har jag funderat på. Omslagen lockar;). Tack för smakebiten:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker också om omslagen, men jag föredrar de tidigare men de här är inte så tokiga heller :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...