3 september 2013

Tematrio - Tegelstenar

Den här veckan vill Lyrans Noblesser att vi tipsar om tre minnesvärda tegelstenar.

1. Svärdet och Spiran av Ken Follett. Det är en tegelsten på 1063 sidor som handlar om livet i den engelska medeltida byn i Kingsbrige där man ska bygga en stor katedral. Jag tyckte om boken väldigt mycket och den var väldigt lätt att läsa. Fast den var lite tung att hålla i...

2. En värld utan slut av Ken Follett. Herr Follett får vara med två gånger på listan. "En värld utan slut" är en fristående fortsättning på "Svärdet och spiran". Den utspelar sig i samma stad, men flera hundra år senare och med andra karaktärer. Den är minst lika spännande som den första boken och det känns verkligen att man får lära känna karaktärerna. Dessutom så gillar jag när karaktärerna från "Svärdet och spiran" nämns i "En värld utan slut".

3. Den sista får bli en lite mindre tegelsten som jag läste för flera år sedan. Kryptan av Kate Mosse som också är en historisk tegelsten. Vad jag minns så tyckte jag mycket om den och att man fick följa de två huvudkaraktärerna som levde under olika tider. Jag tyckte den var väldigt spännande.

7 kommentarer:

 1. Kryptan står här, oläst. De andra två har jag inte läst, men jag har sett Svärdet och spiran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill verkligen se Svärdet och Spiran :)

   Radera
 2. Den här Ken Follett (som är helt okänd för mig) tycks vara ett väldigt populärt svar på veckans tematrio. Han måste skriva bra tegelstenar :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag verkligen. Jag har bara läst två böcker av honom men jag ska läsa fler! :)

   Radera
 3. Jag såg TV-serien "Svärdet och Spiran" så jag är lite sugen på att läsa den. Och om jag gör det vill jag definitivt läsa den andra Follett!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker verkligen att böckerna är värd sin lilla tid. Jag har förresten hittat Tv-serien så jag har börjat se den nu :)

   Radera
 4. Svärdet och Spiran är riktigt bra, älskar miniserien de har gjort på den och har nyss varit och besökt katedralen i verkligheten så sjukt vacker! Har dock inte läst fortsättningen men sett serien som gjorts på den och vet inte riktigt, kände inte riktigt att det klaffade men jag kanske ska ge boken en chans?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...