16 november 2014

En smakebit på söndag: Mord på julnattenDet är söndag igen och dags för en smakebit på söndag på den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Utmaningen går ut på att man delar med sig av några meningar ur boken man läser just nu. HÄR hittar du mer information och fler smakebitar.

Jag läser flera böcker just nu, men jag tänker dela med mig av ett litet smakprov ur novellsamlingen Mord på julnatten. Smakprovet kommer från novellen "Endast jag är vaken" av Johan Theorin. Jag har läst någon novell av Theorin tidigare och jag tyckte den var väldigt bra, hittills är den här också det.

Smakprovet kommer från sidan 15.
"Under de nattliga utflykterna ser Rasker ljusen borta i husen. Där i sina bon sover de, människorna, efter att de noga har låst sina dörrar och slagit på sina blinkande larm. Rasker hör deras korta skrämda andetag. De har döpt sin gata till Villagatan och satt upp gatlyktor och noga numrerat varje hus - men om nätterna är de ensamma och vilse, oroliga för att de kanske har byggt sitt villakvarter lite för nära ödemarken, rädda för att troll eller rövare ska komma ut ur skogen och stjäla deras skatter." 

16 kommentarer:

 1. Jeg liker å lese krimnoveller. Jeg er nettopp ferdig med den svenske Mord og mysterier og skulle gjerne ha en til :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också faktiskt blivit mer och mer förtjust i noveller. Ha en bra söndag du också!

   Radera
 2. Hemskheter. Men en novellsamling som jag skulle kunna tänka mig. Ha en fortsatt fin söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Ja, det är lite ruskigt :)

   Radera
 3. Flera av mina favoritförfattare med noveller i den boken ser jag. Theorin fixar ju novell lika bra som roman. Perfekt julklapp denna! Tack för smakbit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara hunnit läsa några stycken, men hittills är den av Theorin min favorit.

   Radera
 4. Låter som en novellsamling i min smak :)

  SvaraRadera
 5. Den blir jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Den här köpte jag förra året av sonens kompis som sålde jultidningar men läste den aldrig. Börjar bli dags nu...

  SvaraRadera
 7. Jag funderar på om jag skulle göra den här deckarsamlingen till en årlig tradition. Det är väl aldrig för sent att börja något nytt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej det är det ju inte :) Det är en trevlig blandning av olika deckarförfattare :)

   Radera
 8. Tack för smakbiten :) Denna har jag liggandes i mobilen och väntar :)

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Johan Theorin är aldrig fel och kul med lite olika författare. Brukar läsa noveller mellan varven och gillar formatet mer och mer. Den här samlingen gör jag en mental notering om. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, jag tycker det är skönt att mellan varven läsa lite noveller :)

   Radera
 10. Blir lite nyfiken på den här novellen. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...