22 november 2014

Mord på julnatten

Titel: Mord på julnatten
Originalets titel: -
Författare: Amanda Hellberg, Johan Theorin, Katarina Mazetti, Åke Edwardson, Inger Frimansson, Arne Dahl, Kristina Ohlsson, Emil Fredholm, Håkan Nesser
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 158
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bokförlaget Semic
Utläst: 22/11

Mina tankar

Det är verkligen länge sedan jag skrev en recension, men något ska jag väl ändå kunna knåpa ihop. Jag måste säga att jag verkligen  tyckte om den här novellsamlingen, även fast kvaliteten skiftade litet. Jag tycker det var skönt att de flesta novellerna var ganska korta, så att då kunde man läsa en novell på morgonen innan man gick till skolan eller just innan man gick och lade sig på kvällen.

Jag har blivit ganska förtjust i att läsa noveller, det är skönt med lite kortare berättelser ibland. De tar inte så lång tid att läsa och funkar ganska bra som avkoppling.

I den här novellsamlingen medverkar flera författare som jag läst noveller av tidigare, bland annat Johan Theorin och Åke Edwardson. Jag har haft lite svårt för Edwardson, men just den här novellen tyckte jag faktiskt var klart godkänd. Jag har bara läst en novell tidigare av Johan Theorin och jag tyckte också väldigt mycket om den här novellen. Jag vet att Johan Theorin har gett ut en egen novellsamling och nu har jag blivit ganska sugen på att läsa den. 

Till min förvåning tycker jag att nästan alla noveller i den här samlingen är bra och läsvärda, oftast brukar det ju finnas någon som man inte riktigt tycker om. Emil Fredholm gör en bra debut som deckarförfattare. En novell som jag tyckte tappade litet var Kristina Ohlssons, den var väldigt intressant i början men den blev väldigt förutsägbar i slutet. Jag har aldrig läst något av Arne Dahl tidigare och när jag läste hans novell Portal blev jag sugen på att läsa mer av honom.

Om jag skulle försöka välja ut några favoritnoveller skulle det nog vara Johan Theorins och Arne Dahls. En som jag inte tyckte lika mycket om var Amanda Hellbergs Hemvändarnatt och Kristina Ohlssons Ett testamente från helvetet

Det här är en novellsamling som jag verkligen rekommenderar! 

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...