25 april 2018

Mindfulness för losers

Titel: Mindfulness för losers
Originalets titel: -
Författare: Christoffer Holst
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 283
Utgivningsår: 2016
Förlag: Bokfabriken
Utläst: 11/4

Handling
Pamela Perssons liv är inte precis perfekt. Hon är 27 år och bor fortfarande hemma i källaren hos sina föräldrar i den jämtländska byn Solvik. Jobbet på frisörsalongen Hot Clip ger varken nog med pengar eller stimulans och alla människor i byn, inklusive hennes gamla tjejkompisar, ser ner på henne efter hennes medverkan i dokusåpan Heta nätter. 

När Pamelas största intresse i livet, den amerikanska skådisen Wade Crust, är på väg till Stockholm för en filminspelning ser Pamela sin stora chans. Hon måste fly från allt som är mörkt i Jämtlands skogar till allt som glimrar i storstaden. 

I Stockholm träffar Pamela den mopedåkande muskelbyggaren Sebbe och den nästan diplomerade mindfulnesscoachen Gloria. Samtidigt som det amerikanska stjärnbesöket närmar sig kryper allt hon lämnat i Solvik tätt inpå. Och frågan är vad Pamela egentligen letar efter?


Tankar om titel och omslag

En titel som man lägger på minnet och en framsida som ger mig härliga feelgood-vibbar och sommarkänsla.

Mina tankar om boken
Förra året läste jag Holsts debut och jag fastnade verkligen för den. Ända sedan dess har jag velat läsa mer av honom, men jag har inte kommit mig för. Mindfulness för losers är en härlig uppföljare och jag ser fram emot att läsa mer av honom.

Jag föll verkligen för stämningen i boken, det är en lättsam och underhållande skildring och sidorna bara flyger förbi. Mindfulness för losers innehåller också en stor del humor och jag skrattar högt under läsningens gång. Varje gång jag la ifrån mig boken så längtade jag också efter att läsa mer.

Egentligen har jag svårt för Pamela som karaktär, hon känns omogen för sin ålder samtidigt som det är härligt att läsa om någon som är sig själv. Jag gillar även att följa Sebbe, fast jag kan önska att man fick veta mer om både honom och Gloria.

Som jag nämnt tidigare innehåller boken en hel del humor och hela boken osar feelgood. Jag gillar också sättet som Christoffer Holst beskriver människor på och hur han lyckas fånga både bymentaliteten respektive storstadslivet.

Mindfulness för losers är ett riktigt lyckopiller och perfekt vår/sommarläsning. Jag ser fram emot att läsa mer av författaren.

3 bra saker med boken: som ett lyckopiller, humorn och lättsam

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Mitt hjärta går på

Andra som bloggat om boken är Bokföring enligt Monika, Zellys bokhylla och Lottens bokblogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...