12 april 2018

Tv-serie: Hawaii Five-0 säsong 6

Handling
Hawaii doesn't have its own state police force but the Governor has set up a special task force, which becomes known as "Five-0", to investigate serious crimes on the islands. Reserve Naval officer Steve McGarrett heads the team with Danny Williams as his second in command and together they tackle a range of crimes with more far-reaching consequences than those dealt with by HPD, including terrorism and serious organized crime.

A murder mystery sends Five-0 in search of pirate treasure. Meanwhile, Gabriel Waincroft holds Kono and Adam hostage after their wedding and demands the money they were using to pay off the Yakuza.

Den sjätte säsongen har 25 avsnitt och i huvudrollerna ses bland anat Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim, Grace Park och Masi Oka.

Jag såg klart säsongen 4 april.

Mina tankar
När jag ska skriva mina säsongssammanfattningar av denna serie, så känns det alltid som att jag upprepar mig. Det är en hyfsat lättsam och väldigt underhållande actionserie som får mig att drömma mig bort till Hawaii. 

Hawaii Five-0 största styrka är att fallen de arbetar med varierar och att det sällan kommer flera likadana avsnitt efter varandra. Sedan så innehåller den också en hel del humor och en del scener gapskrattar jag verkligen åt. Även om en del av fallen är ganska förutsägbara så kommer det här och var någon twist som gör att spänningen hålls vid liv.

Det är en bra blandning i denna sjätte säsong, det finns lite mer komiska fall blandat med sådana som är på liv och död med höga insatser. De två sista avsnitten av säsongen är de som jag tycker allra bäst om, det blir extra spännande när karaktärerna befinner sig i princip helt omöjliga lägen men som de ändå på något mirakulöst sätt lyckas ta sig ur.

Jag tycker det är härligt att med en del av de återkommande karaktärerna, speciellt "skurkarna" eller vad man nu ska kalla dem som numera försöker hjälpa Five-0. Den här säsongens Big Bad är Gabriel Waincroft, men jag tycker det är skönt att den historien verkar vara slut nu. Till viss del kan jag tycka om återkommande skurkar som de jagar men efter ett tag så blir jag lite lite less och önskar mest att det ska vara över.

För en gångs skull så avslutades det inte med en cliffhanger, men ändå så var jag rätt orolig i det sista avsnittet över vad som skulle hända. Jag ser fram emot att återkomma till denna serie framöver.

Det bästa med säsongen
Det näst sista avsnittet när de blir jagade av maffian, riktigt spännande och nervbitande. Gillade också avsnittet som utspelade sig kring Alla hjärtans dag - mycket humor i det.

Det sämsta med säsongen
Ganska less på Adam och Kono faktiskt, hur mycket ska de behöva vara med om egentligen?

Hawaii Five-0 säsong 1
Hawaii Five-0 säsong 2
Hawaii Five-0 säsong 3
Hawaii Five-0 säsong 4
Hawaii Five-0 säsong 5

2 kommentarer:

  1. Jag tittade på denna serie för ett tag sen, men kom inte igenom säsong 1 (ev in på säsong 2) innan de tog bort den från Netflix vill gärna se mera av den men vet inte var jag ska hitta deN?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går nog att hitta på olika streamingsajter, kanske finns på dreamfilm eller liknande.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...