5 april 2018

Tv-serie: Shetland säsong 4

Handling
Years after being jailed for murdering Lizzie Kilmuir Thomas Malone is released on appeal, leading Jimmy to believe there is a second suspect and that the original investigating officer Drew McColl bullied Thomas into confessing. Somewhat unwisely Thomas returns to his late mother's house on Shetland and general hostility. However Lizzie's sister Kate is sympathetic whilst Drew's daughter Sally, an investigative journalist, also champions Thomas but is herself killed.

Den fjärde säsongen har 6 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Douglas Henshall, Allison O'Donnell och Steven Robertson.

Serien är baserad på Ann Cleeves böcker om Jimmy Perez.

Jag såg klart säsongen 24 mars.

Mina tankar
Jag har läst några enstaka böcker om Jimmy Perez med stor behållning, men jag har följt tv-serien ända sedan den började. Jag tycker om att se kriminalserier som utspelar sig på andra ställen än vad man är van vid. Det är intressant att få se Shetlandsöarna och hur kargt och ogästvänligt det är, jag skulle inte alls vilja bo där.

Säsong 4 har en ganska lång startsträcka, men när man väl börjat kolla är man fast. Dels är själva mordfallen intressanta och skådespelarna gör riktigt bra prestationer och det är spännande att hela tiden klura på om Thomas Malone verkligen var den skyldige eller om han blev utsedd som syndabock och var helt oskyldig.

I den här säsongen finns det även kopplingar till Norge och extremhögern, jag hade inte riktigt förväntat mig det och det gav avsnitten en liten extra krydda. Jag vill inte gå in speciellt mycket på detaljer, då detta är en serie som man kanske inte ska veta så mycket om innan man börjar se den.

Serien har korta säsonger och de senaste säsongerna har bara handlar om en enda utredning och det gör att man verkligen lär känna poliserna och de misstänkta. I den här säsongen av Shetland blev avsnitten bara bättre och bättre och under det sista avsnittet satt jag som på nålar, då hela utredningen tog en vändning som jag inte hade förväntat mig. Säsongsavslutningen är oerhört spännande och berörde mig verkligen och jag har höga förhoppningar inför nästa säsong.

Shetland säsong 1
Shetland säsong 2
Shetland säsong 3


7 kommentarer:

 1. Jag och min syster tycker också att den här serien är bra. Skönt att det fortfarande kommer några deckare (och historiska serier) på svensk tv, för science fiction blir det nog inte så mycket av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är allätare när det kommer till serier, men är lite extra svag för brittiska deckare av olika slag

   Radera
 2. mysiga miljöer:
  https://www.svtplay.se/video/17415842/shetland/shetland-sasong-4-avsnitt-6?start=auto

  SvaraRadera
 3. Ja det är en plats jag skulle vilja besöka, för det karga intresserar mig men som du säger tror jag inte att jag skulle vilja bo där, för tänk hur vintern skulle vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vackert att se på, men inte speciellt gästvänligt.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...