4 mars 2013

En Dag Till Skänks - Anna Gavalda

Originalets Titel: L ' Échappée belle
Författare: Anna Gavalda
Översättare: Maria Björkman
Antal Sidor: 151
Utgivningsår: 2010
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Första meningen: " Jag hade inte ens hunnit sätta mig, utan hade ena skinkan i luften och handen på bildörren, när min svägerska gick till attack.

Tre syskon rymmer från ett tråkigt bröllop och söker upp sin yngste bror som arbetar som guide vid ett lantligt slott. Utflykten blir till ett skimrande ögonblick av lycka, kanske den sista gången som de tillsammans verkligen får vara ansvarslösa och fria som barn.

Anna Gavalda är en av Frankrikes mest populära författare, som har nått en stor publik även i Sverige.

Detta var en perfekt bok för att kicka igång lovet! Den är kort, lättläst, rolig, sorglig och har en fantastisk framsida! Det som jag tycker kännetecknar Gavalda är att hon ofta använder sig av dialoger, gärna långa, och hon lyckas också få en att hänga med i de tvära kasten... Jag tycker hon lyckas bäst i sina korta romaner om än om man jämför med Tillsammans är man mindre ensam där det nästan blir för tjatigt att läsa så mycket dialog.

Det är en intressant och vemodig bok om att lämna hela sin barndom bakom sig och helt plötsligt vakna upp i den vuxna världen. Jag tycker också att det är en fin bok om syskonvänskap. Kort sagt så är det en bok som jag blir glad över och får nästan en liten (stor) energiboost som resulterade i att jag åkte nästan en mil på skidor som inledning på lovet.

Nu har ni här en kort recension på en kort bok.

Mitt betyg: 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...