10 mars 2013

En smakebit på söndag: En värld utan slut


Den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten har varje söndag en utmaning att man ska ge en liten smakbit på vad det är man läser för tillfället. Just nu läser jag En värld utan slut av Ken Follet som handlar om fyra barn som bevittnar ett överfall på en riddare i Kingsbridge under medeltiden. Deras hemlighet flätar samman deras liv för alltid.

"Katedralen stora västportar stod öppna för att släppa in de tusentals stadsbor och besökare som skulle bevista mässan nu på förmiddagen. Merthin steg in och skakade bort regnet från kläderna. Stengolvet var halt av vatten och lera. På en vacker dag skulle solskenet ha lyst upp kyrkans inre, men idag var fönstrens glasmålningar mörka och församlingsborna stod insvepta i sina mörka, fuktiga kläder i dunklet." (sida 76)

8 kommentarer:

 1. Har inte läst speciellt mycket av Ken Follet, men jag såg TV-serien Svärdet och spiran(?) för ett tag sedan. Något som fick mig att bli lite sugen på att läsa hans böcker.

  SvaraRadera
 2. Oi, Ken Follett har mye spennende. Glemmer aldri "Nålen" av han. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Har enda tilgode å lese noe av Ken Follet, men jeg skal få gjort noe med det en gang. Ha en fin søndag:-)

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Läste Svärdet och Spiran i julas, och sen såg vi både den och den här på DVD. Så den här står på min läslista!

  SvaraRadera
 5. Ken Follett er bra. Lenge siden jeg har lest noe av han, men så TV-serien om byggingen av en katedral for en tid tilbake.. (husker ikke tittelen)

  SvaraRadera
 6. Har läst både denna och Svärdet och spiran. Tycker att dessa är strålande bra historiska romaner!

  SvaraRadera
 7. Jeg har noen bøker av Ken Follet på leselisten, og denne høres også spennende ut - takk for tips :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...