14 april 2013

En smakebit på söndag: Allt du kunde önska, Tara


Nu är det söndag igen och återigen dags för en smakebit på söndag hos den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Varje vecka delar man med sig av ett litet stycke av vad det är man läser för tillfället. Klicka HÄR för att se andra smakebitar.

Igår började jag läsa Allt du kunde önska, Tara av Geraldine O'Neill. Tyvärr så var det länge sedan jag läste den första boken, men nu börjar jag ändå att komma in i den. Jag har bara hunnit läsa 40 sidor, men hittills är den bra.Tara Flynn har allt hon någonsin kunde drömma om. Hon har gift sig med sin första stora kärlek Gabriel Fitzgerald, hon har ett vackert hem på Ballygrace House, den ståtliga herrgården bland Irlands grönskande kullar, och hon är en framgångsrik yrkeskvinna.
   Men Tara har inte glömt sin enkla bakgrund, då hon växte upp hos en älskad farfar i Tullamore sedan modern dött och fadern, en slarver och drinkare, flyttat hemifrån och bildat ny familj. Hennes vänskap med den föräldralösa, grymt utnyttjade Biddy betyder mycket och hon minns hur de båda flickorna hals över huvud lämnade Irland och gav sig iväg till England och med mod och envishet slog sig fram i en ny, främmande miljö.
   Det är nu tidigt 60-tal. Biddy är respekterad pensionatsvärdinna i Stockport, gift med Fred och de har två barn. Tara själv har lyckan med sig som fastighetsförvaltare och mäklare och saknar egentligen bara en sak - hon har ännu inga barn. När Fred så råkar ut för en allvarlig skada reser Tara omedelbart till England för att stödja Biddy. Då nås hon av ett telefonsamtal - en ofattbar tragedi har återigen drabbat den otursförföljda familjen Fitzgerald. Kommer Tara att ha modet och styrkan som krävs för att överleva?

Dagens smakebit kommer från sidan 17.
"Långsamt gick Tara uppför trappan medan hon tankfullt lät handen glida över den polerade ledstången. Förhoppningsvis skulle allt snart vara som förr igen. Tillbaka till de avslappnade, sorglösa dagarna som hon och Gabriel tagit för givna. De dagar när de inte hade något att bekymra sig över förutom vilken film de kanske skulle gå och se, eller vilken teaterpjäs de kanske skulle köra upp till Dublin för att se under veckoslutet."


10 kommentarer:

 1. Tusen takk for fin smakebit:) Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 2. Låter spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Det er ofte slik med serier at det tar litt tid å komme inn i handlingen når det er lenge siden siste bok. Da hjelper det at boken er bra :)

  SvaraRadera
 4. Låter som en väldigt intressant bok.

  SvaraRadera
 5. Låter som en bra bok. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten- ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten, det låter som en bok som man kan fångas av.

  SvaraRadera
 8. Låter som en intressant bok. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 9. Aldrig hört talas om faktiskt men så är jag inte mycket för historiskt heller. Skönt att du gillar den än så länge i alla fall :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...