25 april 2013

I vargars följe

Titel: I vargars följe
Originalets titel: The Tenderness of Wolves (2006)
Författare: Stef Penney
Översättare: Niclas Nilsson
Antal Sidor: 472
Utgivningsår: 2009
Förlag: Bazar Förlag

Första meningen: "Sista gången jag såg Laurent Jammet stod han i Scotts handelsbod med en död varg över axeln."

Kanada 1867: När vintern tar ett fastare grepp om den isolerade bosättningen Dove River i norra Kanada hittas en man brutalt mördad och skalperad. Spår från den döde mannens stuga leder norrut mot skogen och tundran. Mordet väcker uppståndelse i det annars så lugna och lite sömniga nybyggarsamhället. Gamla konflikter får nytt liv och väl dolda hemligheter kommer till ytan. Mordmisstankar riktas mot en 17-årig pojke som försvunnit i samband med dådet, och två män ger sig ut i det frusna landskapet för att söka efter honom. Men pojkens mamma är övertygad om sonens oskuld och när hon får en chans att följa efter, trotsar hon sin rädsla för de öppna vidderna och beger sig ut på sitt livs svåraste vandring för att rentvå sin son. 

WOW! Denna bok är helt magisk! Det ligger ett drömskt, magiskt skimmer över boken och den var så fin att läsa att jag aldrig ville att den skulle ta slut. Jag gillar allt med boken! Allt från det vackra, lågmälda språket, till de magiska miljöskildringarna till den helt underbara, spännande, oförutsägbara handlingen!

Jag förundras över Penneys förmåga att skriva så vackert och vemodigt med ett stänk humor. Under läsningen fick jag hela tiden en härligt, kuslig känsla av att allt inte är som det verkar. Denna bok finns i genren thriller, men jag skulle hellre kalla den för en roman om ett brott.

En sak som jag blir sjukt imponerad av är att Stef Penneys gjorde all research till boken i Londons bibliotek, eftersom han hade agorafobi så hon reste inte ens till Kanada. Dessutom så älskar jag originaltiteln, The Tenderness of Wolves, det är bara så himla vackert.

Det enda som jag kan tycka är lite besvärligt i början är att berättarperspektivet ändras för varje kapitel, men efter ett tag vande jag mig vid det och tyckte det var en extra krydda. Om ni inte har läst den, så måste ni läsa den NU.

Boktipsets estimerade betyg var 4,5, men jag ger boken 5+++. 

2 kommentarer:

  1. Låter som det kan vara nåt för mig. Får se om den finns på biblioteket, annars kanske jag måste köpa den. :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...