8 februari 2018

Tv-serie: Suits säsong 5

Handling
Pearson Specter Litt has scored a hard-fought victory, but the fight has left the firm shaken. Although she avoided jail time, Donna has left Harvey after more than a decade of working together. She is now working for his long-time rival Louis. And while Jessica readjusts to being single, Mike and Rachel are giddy after his marriage proposal.

Den femte säsongen hade 16 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Sarah Rafferty och Meghan Markle.

Jag såg klart säsongen 25 januari.

Mina tankar
Suits har tillhört en av mina favoritserier, fast jag inser när jag tittar tillbaka att det är över ett år sedan som jag såg den föregående säsongen. Därför är det ett stort plus att varje avsnitt startar med en liten resumé.

Förra säsongen hade ett väldigt intressant slut, där Donna lämnade Harvey för att jobba för Louis istället. Något som verkligen påverkade Harvey och jag tyckte det var intressant att få en lite annan sida av honom, där han var sårbar och var tvungen att ta itu med sina egna demoner.

Louis Litt har alltid varit en av mina favoritkaraktär i serien, han vill ofta väl men han är självcentrerad och det ställer ofta till det för honom. Han tillför alltid humor, men i denna säsong har jag inte varit så förtjust i honom. Jag gillar inte riktigt rivaliteten mellan honom och Harvey och i denna säsong tar det sig våldsamma uttryck.

Mycket av säsongen handlar om maktkampen inom firman och jag tycker om att Jessica får ta stor plats, en färgad kvinna som leder en advokatbyrå känns inte så vanligt. Den storyn är intressant, fast ibland tyckte jag det blev lite för utdraget.

Mikes hemlighet har ju alltid varit på tapeten och jag har ofta undrat hur länge han skulle kunna jobba utan att det skulle uppdagas. I den här säsongen kommer sanningen fram och den storyn är riktigt spännande och påverkar alla karaktärer. De två sista avsnitten är oerhört välgjorda och jag satt som klistrad framför tv:n.

Fast jag tycker mycket om serien, så saknar jag lite av humorn i den här säsongen. Det blir särskilt tydligt i dialogerna mellan Harvey och Mike, men det gäller även i Louis fall.

Säsongavslutningen är oväntad, och jag hoppas det inte dröjer lika länge innan jag ser nästa säsong.

Suits säsong 3
Suits säsong 42 kommentarer:

  1. Det där är en av mina favoritserier... har precis börjat på säsong 5 :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...