10 december 2015

Downton Abbey säsong 6

Handling
Året är 1925 och den brittiska aristokratin står på fallrepet. Framtiden är oviss för Downton och de älskade karaktärerna i familjen Crawley i seriens allra sista säsong. För familjen Crawley stundar nya förändringar, runtomkring dem säljer adelsfamiljerna sina gods och Robert börjar inse att de inte kan fortsätta leva som se alltid har gjort med ett överflöd av tjänstefolk och när rykten om uppsägningar når tjänstefolket ett sprider sig oron. Efter att ha återhämtat sig från sin senaste prövning vill Anna och Mr. Bates bilda familj men Anna oroar sig för att hon inte kan få barn. Edith vill lämna Downton och flytta till London för att driva Michaels tidning på heltid och leva sitt eget liv tillsammans med sin dotter, men tvekar.


I huvudrollerna ses bland annat Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Phyllis Logan, Joanna Frogatt och Michelle Dockery.

Säsong 6 hade 8 avsnitt och sändes i SVT.

Mina tankar
Tiderna på Downton förändras verkligen och den sista säsongen är verkligen fylld av överraskningar. Jag har varit lite tudelad till att det är sista säsongen, å andra sidan tycker jag att det är bra att det inte blir en serie som pågår i en evighet samtidigt som det känns sorgligt att ta farväl av alla på Downton. I och för sig så kommer det ju ett julspecial, så jag har ju det att se fram emot.

I början av säsongen tänkte jag inte så mycket på att det faktiskt var sista säsongen, men de 2-3 sista avsnitten har gjort det tydligt för mig och jag har sett varje avsnitt med lite sorg.

Jag har tidigare sagt att jag inte gillar Mary, och hon blir inte bättre i mina ögon den här säsongen. Jag har svårt att känna sympati för henne och blir så arg på henne när hon så öppet visar sitt missnöje mot systern Edith. En annan karaktär som jag också har svårt för är Thomas. Många har tyckt synd om honom och nu på slutet gör jag det också måste jag erkänna, men han har varit helt odräglig tidigare!

Tycker det är extra roligt att Mr Carson och Mrs Hughes äntligen gifter sig! Dessutom att Anna och Mr Bates ska få barn. Efter allt vad de har varit med om så förtjänar de verkligen lite lycka!

Min favorit är såklart Violet (Maggie Smith). Hon är helt oslagbar och hennes kommentarer är så roliga! En annan karaktär som har växt väldigt  mycket i mina ögon är Molesley och det är härligt att få se han göra något som han verkligen brinner för. Dessutom håller jag mina tummar för honom och Miss Baxter...

Det allra sista avsnittet var otroligt bra och många av scenerna är väldigt minnesvärda och skådespelarna presterade på topp! De scener som jag tyckte allra bäst om var den mellan Branson och Mary där Branson konfronterar henne angående Edith och såklart scenen där Mary och Edith för en gångs skull talar klarspråk med varandra.

Detta blev ett väldigt ostrukturerat inlägg, men det var bara så skönt att få ur sig så många åsikter och tankar som möjligt om den här säsongen. Jag är oerhört peppad på julspecialet och längtar verkligen efter att få återse karaktärerna en sista gång.

Downton Abbey säsong 5
Downton Abbey julspecial 2014 

2 kommentarer:

  1. Oh så härligt inlägg! Älskar downton och har också sett på sista säsongen med ett visst vemod. Tycker säsong 6 varit bra efter att säsong 4 och 5 var lite sådär. Man får helt enkelt se om serien i bland. Älskar säsong 1-3. Hoppas på ett lycligt slut för Edith i julspecialen nu när Mary fick sitt. <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Edith är väl den som allra mest förtjänar ett lyckligt slut! :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...