17 december 2015

Morden i Sandhamn säsong 5

Handling 
Nora Linde firar midsommar med sin nya kärlek, Jonas. Men firandet förvandlas till en mardröm när hans dotter Vera inte kommer hem på natten som avtalat. Hon svarar inte på mobilen, ingen vet vart hon har tagit vägen. Samtidigt hittas en ung man död och allt tyder på mord.

I huvudrollerna ses bland annat Jakob Cedergren, Alexandra Rapaport och Sandra Andreis.

Säsong 5 bestod av 3 avsnitt och sändes i TV4.

Den femte säsongen är baserad på Vievca Stens roman I stundens hetta

Mina tankar 
Som jag säkert har nämnt tidigare så tycker jag om Viveca Stens böcker och denna säsongen är baserad på I stundens hetta. Detta är en hyfsat bra filmatisering, som jag minns det så följer den boken rätt så väl. Jag gillar också miljön den utspelar sig i. För att vara en svensk filmatisering så är det riktigt bra. 

Jag får verkligen sommarkänslor av serien, och jag ifrågasätter varför de är tvungna att sända detta mitt i vintern före jul. Jag tycker det skulle passa mycket bättre att visa det under några veckor på sommaren istället. 

Som sagt så är detta en helt okej filmatisering, men jag tycker att det kändes som att något saknades. Vad det kan vara kan jag inte riktigt sätta fingret på, men denna filmatisering är inte lika bra som de tidigare i denna serie. 

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte också den följde boken hyfsat bra (fast jag upptäckte några skillnader som störde mig). Hela serien är lagom underhållning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såklart att det finns skillnader, men jag tyckte ändå att det var mindre än i en del andra filmatiseringen ☺

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...