19 december 2015

Mamma, pappa, barn

Titel: Mamma, pappa, barn
Originalets titel:-
Författare: Carin Gerhardsen
Översättare:-
Serie: Hammarbyserien #2
Antal sidor: 344
Utgivningsår: 2009
Förlag: Ordfront
Utläst: 6/12

Första meningen: "Sov nu, sov nu, fort måste det gå."

Handling
Spaningsgruppen på Hammarby polisstation på Södermalm i Stockholm måste handla snabbt. Tre olika fall hamnar inom kort på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
Lilla Hanna, tre år gammal, vaknar en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Vilsen går hon hemifrån utan mål.
Petra Westman vid Hammarbypolisen hittar under en tidig motionsrunda ett svårt medtaget spädbarn i en buske. När barnets mamma hittas död i närheten börjar jakten för att hitta Hanna innan mördaren gör det.
Samtidigt hittas en sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som utsätter sig för situationer ingen fjortonåring borde vara i närheten av att hamna i.
Och medan utredningsgruppen kämpar för att lösa fallen drabbas den av såväl interna bekymmer som personliga tragedier. Klarar Conny att hålla ihop gruppen och kommer de hitta mördaren i tid?


Mina tankar
Jag läste den första delen i början av året, men det dröjde ända tills nu innan jag läste den här boken. Jag har stått i kö på biblioteket i säkert över 6 månader, så det var roligt att äntligen få läsa den när jag har längtat så mycket efter det.

Mamma, pappa, barn är en väldigt lättläst och spännande deckare. Det var lätt att komma in i boken och jag sträckläste ganska många delar och hade svårt för att sluta läsa i tid på kvällen. Jag räknade ut relativt tidigt vem som var mördaren, men det gjorde ingenting.

De delar som handlade om Hanna var riktigt obehagliga att läsa och jag fick en klump i magen när man fick läsa hur hon var tvungen att klara sig själv. Jag gillar de flesta av poliserna, men Connys drömmar och vissa av hans handlingar kan jag inte förstå. Jag misstänker att Petras våldtäkt i Pepparkakshuset kan bli lite av en följetong i serien, men jag hoppas bara att det inte tar över handlingen helt.

Jag tyckte att slutet på boken kändes lite väl snabbt och hela boken känns lite oavslutad för mig. Jag hade gärna fortsatt läsa i några sidor till hur det gick för de som var inblandade i mordutredningen och hur det gick för lilla Hanna.

Sammanfattningsvis är Mamma, pappa, barn en riktigt spännande och underhållande deckare och jag ser fram emot att läsa fler delar i serien.

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Pepparkakshuset

HÄR kan ni läsa en smakbit ur boken.  

Mamma, pappa, barn var min decemberbok i Spänningsutmaningen.   

2 kommentarer:

  1. Tyckte inget vidare om Pepparkakshuset, men funderar nu ändå på att ge någon fler bok av Gerhardsen en chans framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte om både Pepparkakshuset och Mamma, pappa barn av Gerhardsen. Tycker du ska ge Gerhardsen en chans till :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...