4 januari 2016

Veckans bokbloggsfråga - Vecka 1

Bild lånad av Barnboksbloggen
Tänkte att jag skulle ta och delta i Veckans bokbloggsfråga som Barnboksbloggen håller i. Den här veckan är temat utmaningar.

Kommer du att delta i någon boklig utmaning under 2016? Antingen någon av de som cirkulerar i bokbloggsvärlden eller någon som du gör bara för dig själv. Finns det någon läsutmaning som du skulle vilja genomföra om det bara funnits mer tid?

Jag tänker vara med i flera utmaningar det här året. Dels ska jag vara med i Boktolvan, det är ett riktigt bra sätt att upptäcka nya författare. Förra året upptäckte jag flera nya favoriter som jag vill läsa mer av.

Jag tänker också vara med i Spänningsutmaningen och Månadens bästa bok som Mia på Mias bokhörna håller i. 

Sen så har jag ju också satt upp ett mål i Goodreads reading challenge. Målet för i år är 80 böcker. Hade nästan tänkt sätta upp 100 böcker, men i och med att jag inte har riktigt lika mycket tid över till läsning nu så får det bli lite mindre. 

Jag har inte några andra riktiga utmaningar, men jag har satt upp flera mål för årets läsning. Bland annat så vill jag bli bättre på att avsluta serier och läsa de böcker som har fått stå alldeles för länge i bokhyllan. Mitt mål är att läsa minst 10 hyllvärmare. 

Ytterligare ett mål som jag har är att läsa hela Harry Potter-serien. Jag har påbörjat serien flera gånger, men sedan har det på något vis bara runnit ut i sanden. Jag har tänkt läsa de på engelska och det jag hoppas verkligen att jag kan klara av under året. 

10 kommentarer:

 1. Spänningsutmaningen och Månadens bästa bok ska jag också delta i.

  SvaraRadera
 2. Att läsa hyllvärmare tänker jag varje år. Jag får se hur det går i år :-). Jag älskar Harry Potterserien. Vissa böcker blir man inte för gammal för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste nästan ha en utmaning så att jag ska sporrar till att faktiskt läsa mina egna böcker

   Radera
 3. Jag funderade på att sätta upp ett antal böcker, men eftersom jag inte alls vet vilken ork jag kommer att ha i år så avstod jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker alltid det är svårt att sätta upp ett visst antal på hur mycket man ska läsa, det är lätt att det kan bli ett stressmoment.

   Radera
 4. Hyllvärmare försöker jag läsa varje år och trots att jag faktiskt gör det också så ökar de. Fattar inte... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett liknande problem... Speciellt sedan jag började bokblogga :) Man kan ju undra vad det beror på...

   Radera
 5. Ska också försöka läsa lite hyllvärmare!

  SvaraRadera
 6. Ska också försöka läsa lite hyllvärmare!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...