27 januari 2016

Vyssan lull

Titel: Vyssan lull
Originalets titel:-
Författare: Carin Gerhardsen
Översättare:-
Serie: Hammarbyserien #3
Antal sidor: 296
Utgivningsår: 2010
Förlag: Ordfront
Utläst: 15/1

Första meningen: "För ett ögonblick lät det som en fågels kraxande, sedan blev det tyst".

Handling
Med avskurna halsar hittas två små barn och deras filippinska mor i sitt hem på Södermalm i Stockholm. Barnens svenske far blir genast misstänkt -  en deprimerad förtidspensionär som lever avskärmad från samhället.

Medan spaningsgruppen sliter med utredningen, känner kriminalkommissarie Conny Sjöberg hur hans eget liv är i gungning - han kan inte förtränga den rödhåriga kvinnan i sina drömmar. Hans kollega Petra Westman plågas också av grubblerier. Vem är Den andre mannen, han som våldtog henne på ett osedvanligt utstuderat sätt? Hammarbypoliserna är hårt pressade av morden, när de dessutom från en kidnappningshistoria i knät.

Kanske ska svaren sökas på någon helt annanstans i en helt annan tid? Kanske en solig majdag när en kvinna stannar vid en kiosk för att köpa godis till de två små pojkarna som leker i baksätet...

Mina tankar
Eftersom detta är en del i en serie, så varnar jag för spoilers.

Detta var verkligen en spännande bok! Jag fastnade från första sidan och det var svårt att sluta läsa den. Morden i Vyssan lull är verkligen hemska och historien bakom dem är också hemska och så fruktansvärt tragiska.
Precis som i många andra polisdeckare, så handlar det ju också om polisernas privatliv. Connys privatliv är lite av en enda röra och efter det han gjorde i slutet på förra boken så var han inte min favoritkaraktär direkt. Conny och hans mors historia är intressant och nu hoppas jag verkligen att det kapitlet är löst för de inblandade.

Konsekvenserna efter Petras våldtäkt fortsätter, och jag hoppas verkligen att den tråden knyts ihop snart. Det är i alla fall skönt att få veta att den andre våldtäktsmannen är den som Petra trodde att det var i förra boken.

Vyssan lull handlar också om skuld och hur den kan fortsätta i flera generationer och vilka uttryck den kan ta och vad vissa människor gör för att hantera sin skuld.

Boken var otroligt spännande och den kändes verkligen som en thriller och jag längtar redan tills jag får läsa nästa del.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Pepparkakshuset
Mamma, pappa, barn

Vyssan lull var januari månads bok i Spänningsutmaningen.

6 kommentarer:

 1. Jag har läst hela serien och den är riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills så gillar jag alla de böcker jag läst i serien :) Har tänkt läsa nästa del snart.

   Radera
 2. Har första boken i serien men har inte läst den ännu. Borde göra det snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag :) Jag tycker verkligen om serien :)

   Radera
 3. Jag läste några av de första böckerna i serien men de funkade inte för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd. Jag tycker verkligen om Gerhardsens böcker, de är lättlästa och spännande :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...