2 januari 2015

Downton Abbey julspecial 2014


Handling
Ett förlängt specialavsnitt spinner vidare på de många trådarna från den femte säsongen. Familjen Crawley lämnar Downton för att fira jul på annan ort.

I huvdrollerna ses bland annat Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Tom Cullen, Michelle Dockery, Kevin Doyle och Joanne Froggatt. 

Mina tankar
Jag tyckte verkligen om det här julspecialet! Det var verkligen händelserikt och det var väldigt fint gjort och man bjöds på många överraskningar. Det fanns mycket som jag tyckte om i avsnittet och det kändes som att alla karaktärer fick vara med. Avsnittet har många sidohistorier, och vissa är kanske mer förväntade än andra. 

Jag har fortfarande svårt för Bates och Anna och även om jag inte tycker om dem speciellt mycket, tycker jag att de kan få slippa vara i trubbel hela tiden. Angående Bates så känns det hela tiden som att han döljer något och jag kan inte riktigt förstå att Anna gifte sig med honom. Jag har också svårt för Tomas Barrow, men jag gillar ändå hur han sätter dit lord Sinderbys butler. 

Det finns också många karaktärer som jag tycker om, en av mina absoluta favoriter är farmodern, som spelas av Maggie Smith. Hon är helt fantastisk och jag älskar alla hennes små kommentarer till både tjänstefolk och annat rikt folk. Tidigare i den femte säsongen anade jag farmoderns historia med den ryske prinsen, men nu fick man den bekräftad, men den var väldigt sorglig. 

Slutet med Mrs. Hughes och Carson var ju helt fantastiskt SPOILER och jag fattar inte att Carson äntligen lyckades fria till henne SPOILER. Det kommer bli väldigt spännande att se nästa säsong och det är verkligen laddat för nya historier på Downton! 

2 kommentarer:

  1. Älskar Downton Abbey. Väntar på att säsong 5 ska landa i min brevlåda snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad roligt! Jag brukar bara se serien när den går på TV :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...