28 februari 2015

Bokbloggsjerka 27 februari - 2 mars

Nu har jag äntligen helg och det tänkte jag fira med Annikas bokbloggsjerka. Det känns verkligen skönt att få vara ledig en vecka! Jag hade inte energin till att svara på jerkan igår, först hade jag haft praktik hela dagen och sen skulle jag köra hem på kvällen så jag var ganska trött när jag kom hem. Helgens fråga är: 

Den mest uppenbara frågan borde väl egentligen handla om bokrean, men i stället väljer jag att fråga dig om du har läst en bokserie som du slutade tycka om under resans gång och varför? Om du inte läser serier kan du väl i stället berätta om vilken bok som har haft det perfekta slutet (utan att lämna ut för många detaljer förstås). Naturligtvis finns det ingenting som stoppar dig från att besvara båda frågorna om du vill.

När man läser en bokserie så tror jag väldigt ofta att det finns böcker som man tycker är sämre och böcker som man tycker bättre om. Jag läser ganska många serier och vill läsa ännu fler, men jag vill gärna börja från början och det betyder att jag måste läsa ikapp. När jag läser ikapp en serie försöker jag att inte läsa alltför många delar på raken, då tror jag att man lätt bli ganska less på en serie, även om den kanske är bra.

Jag har väldigt svårt för att avsluta en serie, jag vill gärna följa den till slutet. Några serier som jag egentligen har tröttnat på är Malin Fors av Mons Kallentoft, men jag håller på att läsa ikapp serien ändå. Jag tyckte att några av de första böckerna var riktigt bra, medan en del har varit riktigt dåliga. Fast jag måste säga att Vattenänglar, var bättre än vad jag trodde den skulle vara. En annan serie som jag tycker har blivit sämre, med undantag för den senaste boken, är Camilla Läckbergs Fjällbackaserie.

19 kommentarer:

 1. Jag håller än så länge fast vid både Kallentoft och Läckberg. Kanske har de förstånd att avsluta sina serier innan alla tröttnar :)

  SvaraRadera
 2. Det är svårt att hålla en jämn kvalitet genom serie och är serien fortfarande bra, så betyder det ju inget om en enskild bok är lite sämre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och om det är någon enstaka bok som inte är så bra så är ju inte det hela världen :)

   Radera
 3. Jag kan också ha svårt att avsluta en serie som jag tröttnar på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då verkar det som att det är fler som har samma problem :)

   Radera
 4. Läckberg har jag nog helt gett upp på nu, tyckte de första var bra men sen tappade jag helt intresset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste ikapp serien förra året och en del böcker tyckte jag inte var så bra. Jag tycker att hennes böcker blir ganska lika och att det kan vara svårt att skilja dem åt ibland och det kanske bidrar till att jag har tappat lite av mitt intresse för hennes böcker.

   Radera
 5. Kallentoft och Läckberg blev det bara en bok läst vardera av för mig. Det kan nog stämma att man tröttnar om fler böcker i en serie blir lästa i ett streck, för egen del var det nog bara Mankells böcker om Kurt Wallander som höll för det en gång i tiden. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var yngre skulle jag läsa en bok om Wallander, men som jag minns föll den inte alls mig i smaken. Nu har man blivit lite äldre så då kanske man tycker annorlunda om man skulle läsa en till bok av honom :)

   Radera
 6. Jodå, alla serier har nog sina toppar och dalar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog väldigt svårt att ha en jämn kvalité och emellanåt kommer det nog någon bok som man tycker mindre bra om :)

   Radera
 7. Men Kallentoft är en rå sälle ... alldeles för blodig för mej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och jag tycker ofta att fallen är riktigt hemska!

   Radera
 8. Men Kallentoft är en rå sälle ... alldeles för blodig för mej!

  SvaraRadera
 9. Jag tänkte sluta läsa om Malin Fors får jag tyckte den blev sämre men så var sista boken så mycket bättre att jag tänker läsa en till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände lite likadant, men nu när jag läste Vattenänglar så tyckte jag den var lite bättre än några andra delar :-) Så han förtjänar en andra chans

   Radera
 10. Visst är det så att långa serier inte kan vara bra hela vägen igenom, ibland måste det nog komma någon mellanbok. Både Kallentoft och Läckberg är dock författare jag inte orkat fortsätta läsa, kanske någon annan gång men inte just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis och jag förstår mycket väl att det är svårt att hålla en jämn kvalitet hela tiden och om det ibland kommer någon mellanbok så är det helt ok.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...