6 februari 2015

Bokbloggsjerka 6-9 februari

Det är äntligen helg och dags för Annikas bokbloggsjerka. Helgens fråga kommer från Boktjuven Ingerun: Jag tycker att nya barnböcker för barn 6-12 år får lite för lite uppmärksamhet. Kan du bidra med en lista på de bästa böckerna för 6-9 och 9-12 som kom ut förra året?

Jag tycker att det är en väldigt svår fråga, nog för att jag brukar läsa böcker för en lite yngre publik ibland. Jag är kanske lite mer inriktad på en liten äldre åldersgrupp, men jag försökte komma på några barnböcker som jag tyckte riktigt mycket om när jag läste de.

Jag kan börja med serien Gregor från Ovanjord av Suzanne Collins. Jag har än så länge bara läst den första delen, men den tyckte jag var väldigt bra.

En klassiker är väl Harry Potter-serien, föra året läste jag den första delen och tyckte det var riktigt kul att återvända till den världen.

Förra året läst jag också Flyt som en fjäril, stick som ett bi av Elin Nilsson. Den var också riktigt bra och handlade mycket om simning och kompisar.

En annan favorit är Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe. Det är flera år sedan jag läste den, men jag kommer ihåg hur bra jag tyckte att den var när jag läste den.

Jag önskar att jag läste fler böcker från den här åldersgruppen, det finns ju jättemånga bra böcker som handlar om väldigt viktiga saker.


11 kommentarer:

 1. Harry Potter är en självklar favorit här :). Men även Tordyveln flyger i skymningen gillar jag, har läst den både när jag var yngre och gjorde en omläsning för någon sommar sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst flera ur HP-serien, men jag har alltid fastnat någonstans i mitten. Jag har tänkt läsa hela serien någon gång :)

   Radera
 2. Harry Potter är ju given. Gripes böcker slukade jag som ung. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst några andra böcker av Gripe, minns att jag läste Agnes Cecilia :-)

   Radera
 3. Maria Gripes böcker är ju underbara, jag älskade dem. Hur kunde jag glömma henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är länge sedan jag läste de, men jag kommer så väl ihåg känslan när jag läste tordyveln :-)

   Radera
 4. Harry Potter läste jag för mina barn i 9 års åldern, sedan tog de liksom över själva.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...