14 februari 2015

Kanske är det allt du behöver veta

Titel: Kanske är det allt du  behöver veta
Originalets titel: We Were Liars (2014)
Författare: E Lockhart
Översättare: Carina Jansson
Serie:-
Antal sidor: 259
Utgivningsår: 2014
Förlag: Lavender Lit 
Utläst: 6/2

Första meningen: "Välkommen till den förträffliga familjen Sinclair."
Handling
Sjuttonåriga Cadence Sinclair Eastmans berättelse tar sin början före den femtonde sommaren. Somrarna tillbringar den förmögna familjen Sinclair på sin privatägda ö utanför kusten vid Massachusetts. Cadence älskar tillvaron på ön och framförallt älskar hon Lögnarna, som familjen kallar den sammansvetsade kvartetten bestående av Cadence, hennes kusiner Johnny och Mirren och Gat. Gat, Cadences stora kärlek.

Den femtonde sommaren händer något. Något som hon absolut inte kan minnas och som ingen vill berätta för henne. Händelsen gör sig dock ständigt påmind i form av en fruktansvärt smärtsam, kronisk huvudvärk som hon måste medicineras för. Men vad var det egentligen som hände?


Mina tankar
Det här är en sådan bok som man inte ska veta så mycket om innan man börjar läsa den. Innan jag började läsa den så hade jag läst väldigt mycket om den på olika bloggar. Även om det är några dagar sedan jag läste ut den så kommer det nog dröja ett tag innan jag smält den och fattat allt.

Jag tycker om språket i boken, det är helt fantastisk och jag älskar en del meningar, de är så otroligt vackra. Tempot i boken känns ganska långsamt, men det är till bokens fördel. När jag läste den så läste jag bara små bitar i taget, det är ingen bok som behöver sträckläsas enligt mig.

Jag vill inte spoila slutet, men för mig så gjorde det boken ännu bättre och man började fundera ännu mer över handlingen. Jag skulle kunna skriva hemskt mycket om slutet, men jag nöjer mig med att säga att när man läst slutet så ser man boken på ett helt nytt sätt.

När jag först såg omslaget så tänkte jag att boken var lite åt feelgood-hållet, men det är den inte. Jag fick lite fel intryck av omslaget och jag tyckte inte riktigt att det stämde överens med innehållet i boken.

Kanske är det allt du behöver veta är en riktigt bra bok som man inte bör veta så mycket om innan man börjar läsa den.


Läs den. Och om någon frågar hur den slutar, LJUG


Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare

Kaosutmaningen 2015: Läs en bok från ett för dig nytt förlag.

3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...