4 juni 2015

Barnmorskan i East End Helgspecial 2013

Handling 
Julen 1958. Jennys och Alecs kärlek lyser starkare än någonsin medan Shelagh våndas över sitt beslut att lämna klostret och gifta sig med Dr Turner. Trixie försöker hjälpa maken till en patient som traumatiserats av sina upplevelser under Koreakriget. En odetonerad bomb hittas nära klostret, och de boende i området måste evakueras.

I huvudrollerna ses bland annat Jessica Raine, Jenny Agutter och Miranda Hart. 

Mina tankar
Barnmorskan i East End är ytterligare en brittisk serie som jag tycker om att se. Den är otroligt mysig och härlig samtidigt som den tar upp många allvarliga och tunga ämnen. Barnmorskorna jobbar med många fattiga och utsatta människor efter kriget. 

Karaktärerna är väl det som jag tycker bäst om nästan. De har en stor dos humor samtidigt som de har ett väldigt påfrestande arbete. Min favorit är nog Chummy (Miranda Hart. Man får även möta många av bikaraktärerna. 

I varje avsnitt så är det ofta åtminstone en familj som ska få barn. I detta dubbelavsnitt är det ett ungt par. Mannen har varit med om tuffa upplevelser under Koreakriget och är väldigt skör. Den historien är väldigt gripande och skådespelarna gör ett riktigt bra jobb! 

Det här avsnittet var också väldigt spännande, mycket handlade ju om den odetonerade bomben. Slutet är verkligen feel-good och jag ser fram emot att börja se den tredje säsongen. 

Det som jag kanske tyckte var lite konstigt var att SVT valde att visa den just nu. Programmet utspelar sig i juletid och det hade väl passat bättre om de hade visat de kring jul eller nyår. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...