22 juni 2015

Spänningsutmaningens juni-bok

Nu i juni har jag inte hunnit läsa så mycket som jag önskat, det har helt enkelt varit en hel del annat som jag har fått lägga min tid på.

Spänningsutmaningens bok i juni blir Svarthuset av Peter May. Det var en bok som jag köpte för ett tag sedan efter att ha hört mycket gott om den. Jag ser verkligen fram emot att läsa den! Jag hoppas att jag ska hinna läsa ut denna i juni. 

Handling 
På Isle of Lewis, en liten ö i de Yttre Hebriderna, har människorna sedan urminnes tider fört en ojämn kamp mot elementens raseri; den outtröttliga vinden, det piskande regnet, havets skummande vrede. Det är en hård värld där tron på en allsmäktig Gud kommit att bli den enda ledstången genom tillvarons många prövningar.

När ön skakas av ett brutalt mord skickas kriminalkommissare Fin Macleod till platsen för att undersöka om brottet möjligen kan ha koppling till ett liknande mordfall i Edinburgh. För Fin, som själv är född och uppvuxen på ön, innebär utredningen en resa tillbaka till ett för flutet som han under arton års tid gjort allt för att lägga bakom sig. Han ställs nu återigen öga mot öga med skoltidens vänner och plågoandar och med Marsaili MacDonald, hans första stora kärlek. Åren har gått, men Fin tvingas motvilligt inse att barndomens sår är allt annat än läkta, och att ön inte tänker släppa honom ur sitt grepp en andra gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...