17 juni 2015

Toscana tur och retur

Titel: Toscana tur och retur
Originalets titel:-
Författare: Åsa Hellberg
Översättare:-
Serie:-
Antal sidor: 309
Utgivningsår: 2015
Förlag: Bokförlaget Forum 
Utläst: 31/5

Första meningen: "Jessica hade kommit med lunch från den asiatiska restaurangen i centrum, hållit om Sara när hon fick en av sina gråtattacker, gått ut med soporna, diskat deras tallrikar och erbjudit sig att sova över.

Handling
När Sara Raphael köper en motorcykel för en spottstyver och ser reseannonsen finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka till Toscana. Tiden är inne för att möta gamla spöken.

Jessica Romin, den kända författaren som aldrig kliver ur sina högklackade skor, gapskrattar åt Saras förslag. Hur det kommer sig att hon några dagar senare ändå sitter bakom Sara i skinnställ kan hon inte ens förklara för sig själv.

Det blir en äventyrlig resa till en magisk plats som Sara känner igen alltför väl. Ett italienskt slott vars tinnar, torn och vinkällare ruvar på hemligheter och romantik. Men snart uppdagas sanningar som vänder upp och ned på tillvaron för båda väninnorna.

Mina tankar
Toscana tur och retur måste vara en perfekt sommarbok! Den är lättläst och riktig feel-good. Man kommer snabbt in i boken och det är riktigt kul att följa med Sara och Jessica på resan till Toscana. Jag får direkt en längtan efter att fara ut och resa, speciellt till Italien och Toscana. Man kan riktigt se miljön och människorna framför sig när man läser.

Huvudkaraktärerna är riktigt härliga och jag tycker om  både Sara och Jessica. Romantiken i boken är väldigt mysig, men jag blir lite irriterad på att de aldrig pratar med varandra. Boken är ganska förutsägbar, men det gör inget. Ibland är det precis vad man behöver.

Efter att ha läst Toscana tur och retur har jag blivit nyfiken av att läsa mer av Hellberg.

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

HÄR kan ni läsa en smakbit ur boken.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...