18 juni 2015

Sammansvärjningen

Titel: Sammansvärjningen 
Originalets titel: Die Verschworenen (2013)
Författare: Ursula Poznanski
Översättare: Sofia Lindelöf
Serie: Sveket #2
Antal sidor: 432
Utgivningsår: 2015
Förlag: Opal 
Utläst: 4/6

Detta var ett recensionsexemplar från förlaget. Tack!

Första meningen: "Barnen är en skälvande skugga i et första gryningsljuset."

Handling
Ria och hennes vänner har växt upp i sfärernas trygghet som skyddar mot den ogästvänliga naturen utanför. Nu lever de ett liv i hemlighet i världen utanför sfärerna, i staden under staden. Varken klanerna eller sfärbefolkningen får veta var de är, de hotas från olika sidor. Endast några få är invigda. Ria och hennes vänner vill försöka komma fram till varför de hotas till livet, och Ria hittar ett spår i det gamla biblioteket. Men det går för långsamt framåt. Sandor, klanfurstens andreman, och Ria inleder en försiktig relation, men när klanfursten dör i skadorna av ett fiendeangrepp och Sandor blir klanfurste vill han plötsligt och oförklarligt inte veta av Ria längre. Nu känns det ännu viktigare att hitta svaret på frågorna kring hotet.


Mina tankar
Detta är alltså uppföljaren till Sveket, som jag tyckte mycket om. Min åsikt har verkligen inte förändrats av att ha läst Sammansvärjningen. Den är väldigt lättläst och spännande och sidorna flyger verkligen iväg.

Som jag nämnde när jag läste Sveket tidigare så tycker jag väldigt mycket om världen som Poznanski har skapat. Den är väldigt intressant och i den här boken får vi se en ännu bättre bild av hur den världen er ut.

I den här boken får vi lära känna alla karaktärer bättre, speciellt Ria. Den enda karaktär som känns som något av ett frågetecken är Quirin, men jag hoppas att allt klarnar i nästa  bok. Karaktärerna känns väldigt välgjorda och jag gillar verkligen huvudpersonen Ria. Hon är smart och använder logik för att lösa problemen. Jag tycker om de andra karaktärerna också och de har alla olika egenskaper som jag tycker om.

Sammansvärjningen är en riktigt spännande bok och jag längtar redan efter den tredje delen i serien. Om du inte redan har läst den första delen i serien, tycker jag att du ska göra det.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Sveket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...