26 juni 2015

Sommarlov med Kulturkollo 26 juni - #deckare

Jag läser ganska många olika genre och tycker det är kul att variera läsningen. Något som jag gärna läser är deckare. Dagens ord i kulturkollos sommarutmaning är deckare och då tänkte jag att jag skulle tipsa om några bra deckare som passar att läsa nu under sommaren.

1. Morden i Sandhamn-serien av Viveca Sten passar väldigt bra att läsa under sommaren. De är lättlästa, spännande bra deckarhistorien. Den utspelar sig på Sandhamn i Stockholms skärgård och hennes böcker utspelar sig ofta under sommaren. Den första delen är I de lugnaste vatten.


2. Vecka 36 av Sofie Sarenbrant. På sommaren tycker jag det är riktigt skönt att läsa lättlästa och spännande böcker. Vecka 36 är otroligt spännande och stundtals också obehaglig läsning. Passar perfekt att läsas under sommaren!


3. Om ni är sugen på en riktig tegelsten under sommaren tycker jag att Nattfilm av Marisha Pessl är ett bra alternativ. Detta är väl kanske mer en thriller, men mycket spännande. Den kryper in under skinnet och man kan inte sluta läsa! 

4 kommentarer:

 1. Nattfilm är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 2. Jag är svag för Viveca Stens serie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med! De är så lättlästa och är bra underhållning :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...