6 juni 2015

En enda hemlighet

Titel: En enda hemlighet
Originalets titel:-
Författare: Simona Ahrnstedt
Översättare:-
Serie: En enda  #2
Antal sidor: 507
Utgivningsår: 2015
Förlag: Forum  
Utläst: 24/5

Första meningen: "När Alexander De la Grip vaknade visste han inte riktigt var han befann sig".

Handling
Trettioåriga fältläkaren Isobel Sørensen har sett allt. Vilken katastrofsituation hon än placeras i behåller hon sitt lugn, sin kyla och sin kompetens. Men när hon får reda på att hennes skötebarn, den ideella organisationen Medpax, har problem förlorar hon fattningen. Någon har strypt pengaflödet och det verkar vara personligt.

Alexander De la Grip, yngste sonen i Sveriges mesta adelsfamilj, är en omoralisk jetsetprins känd för två saker: sitt utseende och sina kvinnohistorier. Nätterna ägnas åt att festa och ligga, för om han aldrig stannar upp så kommer kanske den fruktansvärda tomheten inte att hinna ikapp honom. När Alexander, tämligen bakfull, träffar den ursinniga men vackra läkaren bestämmer han sig omedelbart. Isobel ska bli hans nästa erövring och det till vilket pris som helst.

Isobel är van vid mäns uppvaktning och räknar med att kunna hantera mannen som har det Medpax så desperat behöver: obegränsat med pengar. Men folk är inte alltid vad de verkar vara, och när Alexander och Isobel obönhörligt dras till varandra tvingas de ompröva allt de trodde var sant. Frågan är om Isobel, efter att en gång ha sårats djupt, någonsin kommer att våga berätta sin hemlighet?Mina tankar
Detta är alltså uppföljaren till En enda natt. Jag hade höga förväntningar på En enda hemlighet och jag blev inte besviken! Man kommer lätt in i handlingen och sedan blev det sträckläsning. Boken är lättläst, romantisk och faktiskt väldigt spännande. Jag tycker om att följa Isobel och hennes arbete med Medpax.

Det som jag tycker är Ahrnstedts största styrka är karaktärerna. De är så levande, så verkliga. Alexanders utveckling känns trovärdig och jag gillar att utvecklingen inte bara sker över en natt. Isobel är också en karaktär som jag tycker om och jag gillar hur Ahrnstedt skildrar hennes arbete som fältläkare. I boken får jag också en annan bild av Peter och han växer verkligen som person. Något som jag också tycker är väldigt roligt är att karaktärer från den tidigare boken dyker upp igen i En enda hemlighet.

Simona Ahrnstedt har blivit en av mina favoritförfattare och jag imponeras varje gång av att hennes böcker alltid motsvarar min höga förväntningar. Jag blir aldrig besviken. Sammanfattningsvis så är detta en riktigt bra bok och jag längtar redan tills jag får läsa mer av Simona Ahrnstedt.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Överenskommelser
Betvingade
De skandalösa
En enda natt

HÄR kan ni läsa en smakbit ur boken. 

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...