22 juli 2016

Bokbloggsjerka 22-25 juli

Det är helt otroligt vad fort tiden går! Igår kväll kom vi hem från vår lilla semestertripp och den här dagen har ägnats åt att ta bort gräset runt huset, räfsa hö och gå med röjsågen. Inte speciellt roligt, men nödvändigt då vi ska hässja för att få mat till kaninen.

Nu har vi i alla fall jobbat klart för idag och tänkte att jag skulle passa på att svara på bokbloggsjerkan. Frågan den här veckan är:

Har du råkat på någon relation (kan vara mellan vän/fiende, kollegor emellan, etc.) i en bok (film eller tv-serie) som du fascineras/förundras lite extra över? Om inte, skriv fritt om något som har med relationer att göra (t.ex. din egen relation till en viss författare).

Precis som Annika håller jag med om att relationen mellan Ruth, Nelson och hans fru är mint sagt komplicerad, och då har jag ändå inte läst de allra senaste böckerna i den serien.

Den bok jag håller på med just nu är det också en komplicerad relation i tycker jag. I Kristina Appelqvists Minns mig som en ängel, så är huvudpersonen Helena Waller talskrivare åt två män som inleder en serie debattartiklar där de debatterar mot varandra (fast egentligen har Helena skrivit allt) och senare ska det bli tv-debatt av det hela och Helena måste försöka hjälpa de bägge två utan att de får reda på det. Utöver det så sitter  de i samma styrelse där en just har blivit mördad. Så ja, det komplicerat.

En författare som jag tycker är bra att framförallt gestalta karaktärer och relation är Gillian Flynn, hon är också en av mina favoritförfattare. Av hennes karaktärer är det dock Nick och Amy i Gone Girl som tar hem priset för mest komplicerade relation.

Dessa var de exempel som jag kunde komma på just nu på rak arm. Med det sagt så önskar jag er en trevlig kväll och helg!


10 kommentarer:

 1. Flynn har lite trassliga relationer, även med sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är en av mina favoriter när det gäller mörka och trasiga karaktärer:)

   Radera
 2. Ruth och Nelson är ett trevligt par. Kristina Appelqvists bok verkar intressant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste ut den igår kväll och den var riktigt bra! Passar väldigt bra under sommaren också.

   Radera
 3. Delar din beundran för Gillian Flynn! Har ändå "Dark Objects" oläst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst alla hennes böcker och hoppas att det kommer nya böcker snart :)

   Radera
 4. Ruth och Nelson ja, läst första boken och tänkt fortsätta med serien någon gång. Appelqvist har jag inte läst något av, låter intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var första boken av henne som jag läste, men den gav mersmak! :) Elly Griffiths serie om Ruth hör till en av mina deckarfavoriter också.

   Radera
 5. Visserligen bara läst två böcker av Griffiths, men nog räcker det för att inse det komplicerade med triangeldramat; Ruth, Nelson och hans fru! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och det blir inte mindre komplicerat heller:-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...