22 juli 2016

Vår semster

Igår kväll kom vi hem från vår lilla semestertripp ner till Dalarna. Vi hade faktiskt riktigt bra väder hela tiden, det var aldrig riktigt stekande hett heller och det är skönt när man sitter så pass mycket i bil.

Det är verkligen vackert i Dalarna och för oss som bor högre upp i landet och är van med långa avstånd så känns det ju som ingenting när man kommer lite neröver. Sen är vägarna också betydligt större och snabbare. Kan också säga att jag kört inne i Falun och Borlänge, och det kändes väldigt stort när man bara kört i mindre samhällen, men det gick ju bra.

Jag har lagt upp några bilder på Instagram från semestern, så om ni vill se lite bilder därifrån så kan ni gärna kolla där. Jag hade gärna gjort mer på semestern, men tyvärr hade vi inte så många dagar på oss så resten får vi spara till en annan gång. Vi har redan pratat om att fara ner fler gånger och fara runt Siljan.

I alla fall så var vi på Carl Larsson-gården och det var verkligen ett intressant besök! Lite synd dock att man inte fick ta kort inomhus dock, men samtidigt så kan jag förstå det då det göra hela upplevelsen lite mer speciell. Var verkligen intressant att se hur Carl och Karin Larsson hade byggt ut huset i takt med att barnaskaran växte och hur varje rum var olikt det andra. Sen var det också mycket mindre inuti än vad jag trodde att det skulle vara.

Vi hann också med att fara till Falu gruva, som dessutom är ett världsarv. Vi hade inte tid att gå under jord, så det är ytterligare en sak som vi får vänta med till nån annan gång.

Vi hann också med att hälsa på lite släkt som bor där, mamma har en kusin som bor där så vi for till Borlänge och hälsade på där och fick middag.

Efter ett tips från släkten där så for vi också och körde längs en turistväg till Leksand där vi körde över Tällberg. Det var verkligen vackra miljöer!

När vi körde bil upp tillbaka till Mora gjorde vi också en avstickare till Nusnäs, där de tillverkar dalahästar! Det var verkligen intressant att se! Jag hade förväntat mig att det skulle vara en stor industri, men det var det ju inte alls. Och att de fortfarande täljer för hand, gör ju att hantverket finns kvar och att det känns äkta och genuint att faktiskt ha en dalahäst.

Sen var vi också på Zornmuseet och tittade på konst där, vi hade inte tid att gå på Zorngården men det får man kanske ta nån annan gång. När vi var i Mora passade vi också på att kolla in Vasalopps-målet och besöka Vasaloppsmuseet.

2 kommentarer:

  1. Ni har hunnit med mycket av Dalarnas sevärdheter, så kul! :) Och intressant att du tycker Falun är stort. Jag som växte upp där tycker det är rätt så litet, haha. Men det beror ju alldeles på vad man är van vid såklart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror alldeles med vad man har att jämföra med, för mig är det betydligt större än vad jag är van. Jo, tycker också att vi hann med rätt så mycket, men man kan ju inte hinna med allt :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...