5 maj 2019

Min bokresa #37 - Skräck

Temat för Camillas bokresa den här veckan är skräck, ett tema som jag inte är speciellt bekant med.

Jag har läst väldigt lite skräck, men de få böcker jag har läst har jag ändå tyckt om. Jag vet inte riktigt anledningen till att jag inte läser dessa böcker i så stor utsträckning.

Jag har läst en Stephen King-bok och det var Carrie. Den tyckte jag var riktigt bra, jag läste den först i år och jag tycker den känns väldigt tidlös. Däremot har jag sett filmatiseringen av Det, tyckte filmen var ganska så bra.

Sedan har jag även läst Kvinnan i svart av Susan Hill och Vi har alltid bott på slottet av Shirley Jackson.

När det gäller svensk skräck har jag endast läst Färjan av Mats Strandberg och några få noveller av exempelvis John Ajvide Lindqvist.

Sedan vill jag ta med en bok som jag läste för länge sedan och det är kanske det som gör att jag tycker den kvalificerar som skräck och det är Shutter Island av Dennis Lehane. 

2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt läst Förjan men jag tog inte riktigt med den för jag tänkte på att ta sådana varelser i en annan bokresa. Det är det där med böcker som tillhör flera generer samtidigt. Och likadant tog jag inte med Vi har aldrig bott på slottet för jag hade svårt att se den som skräck mera psykologisk thrilleraktig eller en annan gener kanske?

    SvaraRadera
  2. Carrie har jag också läst. Den fungerar alltid och dessutom en av de bättre filmatiseringarna av Kings romaner. IT från 1980-talet är också en riktigt bra filmatisering.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...