31 maj 2019

Tv-serie: Riverdale säsong 3

Handling
The quiet little town of Riverdale is turned upside down after it is struck with the mysterious death of Jason Blossom, a popular high school student and member of the most powerful family in town. Archie and his friends explore the struggles of everyday life in a small town whilst taking on the haunting case of Jason Blossom. in order to solve this mystery, the rag tag group of friends must first unlock the secrets that lie buried deep beneath the surface of their hometown. Riverdale may not be as innocent as it appears.

Den tredje säsongen består av 22 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat K.J. Apa, Camila Mendes, Lili Reinhart och Cole Sprouse.

Jag såg klart säsongen 16 maj.

Mina tankar
Det är svårt att skriva om Riverdale utan att spoila något för det händer verkligen något hela tiden, men ska försöka att inte skriva om alla detaljer.

Jag fastnade totalt i Riverdale förra året och intresset har hållit i sig även under den tredje säsongen, även om den på många sätt är annorlunda än de två tidigare i säsongerna. Serien har ett väldigt högt underhållningsvärde, jag gillar att klura och fundera över egna teorier när det gäller mysterierna.

Jag gillar hur serien hela tiden flörtar med andra olika typer av genres och inte tar sig själv på alltför stort allvar. Endast i den här säsongen har vi avsnitt som är noir-, musikal- och skräckinspirerade så det är en salig blandning. Sedan är serien också väldigt snyggt filmad.

Riverdale har ett rasande tempo, vilket gör att karaktärerna ibland hamnar lite i skymundan. Jag tänkte försöka undvika att skriva om karaktärerna, för jag tror man har mest behållning av serien om man inte vet så mycket från början. Något som jag verkligen gillar med denna säsong är hur händelser från de tidigare säsongerna dyker upp igen och binder ihop säsongerna på ett nytt sätt.

Mysteriet kring den här säsongen handlar dels om en kult och dels om spel som liknar Dungeons & Dragons. Sättet som dessa mysterier blir lösta är jag kanske inte helt nöjd med, men samtidigt så köper jag det. En del gånger känns det som att de tog den enkla vägen ut.

De sista avsnitten av säsongen är helt klart de bästa, de knyter ihop trådarna och bjuder på flera vändningar som gör att jag är väldigt nyfiken på nästa säsong. Dock så fattar jag inte alls den sista scenen och blir bara förvirrad.

Hur säsongen slutar
Det visar sig att Penelope är den som är bakom G&G och har arbetet tillsammans med The Black Hood/Hal och Chic. Hon får Betty, Archie, Veronica och Jughead att delta i en sista utmaning där de måste utföra olika uppgifter och överleva natten. De överlever allihopa, men det kostar. Betty skjuter sin far. Hiram hamnar i sitt eget fängelse, men lyckas få Hermione arresterad så Veronica är utan båda sina föräldrar, men hon blir tillsammans med Archie igen. Cheryl lyckas rymma från kulten, men mår väldigt psykiskt dåligt och hon pratar till slut med sin broders lik. Kevin är kvar i kulten, men blir lämnad av dem och är väldigt vilsen. Det visar sig att Alice har jobbat undercover för FBI i kulten, men hon är nu försvunnen tillsammans med kulten som farit från stan. En FBI-agent dyker upp hos Betty och Jughead och det visar sig vara deras gemensamme bror. Sista scenen är en flashforward Betty, Veronica och Archie som bränner upp sina kläder och gör en pakt om att aldrig mer prata om något som hänt. 

Riverdale säsong 1
Riverdale säsong 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...