8 maj 2019

Tv-serie: Timeless säsong 2

Handling
Timeless tells the story of a mysterious criminal who steals a secret state-of-the-art time machine, intent on destroying America as we know it by changing the past. The only hope is an unexpected team: a scientist, a soldier and a history professor, who must use the machine's prototype to travel back in time to critical events. While they must make every effort not to affect the past themselves, they must also stay one step ahead of this dangerous fugitive. But can this handpicked team uncover the mystery behind it all and end his destruction before it's too late?

Den andra säsongen har totalt 12 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Abigail Spencer, Matt Lanter och Malcolm Barrett.

Jag såg klart serien 21 april.

Mina tankar
Detta är alltså den avslutande säsongen av Timeless som lades ner efter två säsonger men som skulle få två avslutande avsnitt som sändes runt jul i USA. Jag tycker det var synd att serien slutade på det här sättet, tyckte den hade förtjänat bättre och att potentialen fanns där.

Jag gillade hela konceptet med serien, tidsresorna, olika historiska perioder, jakten på ett hemligt sällskap och hur historien förändrades. Sen en stor behållning var för mig också karaktärerna, framförallt dynamiken mellan alla karaktärer.

Det blir lite svårt att skriva några avslutande tankar om serien, men jag gillar som sagt de historiska tidsperioderna som besöks. De som jag tyckte var mest intressanta var Salem under häxprocesserna och så suffragettrörelsen i USA. Sedan finns det också en stor dos humor i serien, som höjer upp stämningen.

Då det bara blev 12 avsnitt är det såklart svårt att knyta ihop allt på ett bra sätt och det känns som att det fanns en del historier som inte fick riktiga avslut och det hela gjordes lite väl enkelt. Även om avslutningen var helt okej gjord och knöt ihop hela serien så var det ganska sorgligt kan jag tycka. En av mina favoritkaraktärer dog och Lucy fick inte det avslut jag hade önskat mig.

Om man är intresserad av historia och underhållning av det mer lättsamma slaget tycker jag definitivt att serien är värd en chans.

Timeless säsong 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...