4 maj 2019

Tredje principen

Titel: Tredje principen
Originalets titel: -
Författare: Anna Jakobsson Lund
Översättare: -
Serie: Systemet #1
Antal sidor: 327
Utgivningsår: 2015
Förlag: Annorlunda förlag
Utläst: 7/4

Handling
Ava är rebell. Hon kan styra andra människors tankar, en användbar förmåga i en motståndsrörelse som rustar för krig.

Levi slutade tro på kampen när den tog hans föräldrar. Nu försöker han bara överleva. Hålla sig undan och kontrollera vansinnet som känns som om det ska dränka honom.

En natt blir Levis syster gripen. För att rädda henne tvingas han bryta ett gammalt löfte, ta kontakt med folk han inte vill ha med att göra. Ava får order att hjälpa honom och de ger sig av tillsammans. Hon säger att de måste lita på rebellerna. Men kan de verkligen det?


Tankar om titel och omslag
Inte så mycket att säga till om vare sig titel eller omslag.

Mina tankar om boken
Detta är en bokserie som jag egentligen varit nyfiken på väldigt länge. Jag har läst så himla mycket bra om böckerna, men inte kommit mig för att själv läsa den. När Camilla föreslog att vi skulle läsa denna var jag inte sen att haka på.

Jag kommer att sälla mig till hyllningskören. Det gick fort och enkelt att komma in i boken och jag gillar verkligen världen som Jakobsson Lund bygger upp. Det finns tillräckligt att känna igen sig i, samtidigt som man upptäcker en ny värld. Tredje principen är lättläst, underhållande och riktigt spännande. Bitvis var det svårt att lägga ifrån sig boken, för man ville bara veta hur det skulle gå.

Karaktärerna gillar jag också. De är alla färgade av sina uppväxter och har sina egna problem. I början var jag lite förvånad över hur mörka och allvarliga problemen var, men jag uppskattar att dessa teman tas upp. Sedan så gillar jag också den vänskap och sammanhållning som växer fram mellan Levi, Ava och Leymah.

Om jag ska ha någon kritik överhuvudtaget så är det kanske att det gick väldigt fort på slutet, men å andra sidan så gör det bara att jag vill läsa fortsättningen snart.

Kort sagt så rekommenderar jag verkligen Tredje principen!

3 bra saker med boken: samhället, karaktärerna, lättläst

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

1 kommentar:

  1. Lite avis på att du har flera böcker framför dig ännu :D

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...