19 mars 2015

Shetland säsong 2


Handling
Serien Shetland bygger på Ann Cleeves böcker om polismästare Jimmy Perez som har återvänt till ön efter ett antal år på fastlandet. Shetland är ett litet samhälle där människor håller ihop och att anklaga någon för mord kan vara mer än ett praktiskt problem, vilket polismästare Perez snabbt inser.

I huvudrollerna ses bland annat Douglas Henshall, Steven Robertson och Alison O´Donnell.

Säsong 2 hade 6 avsnitt och sändes i SVT.

Mina tankar
Säsong 2 är baserade på böckerna Raven Black/Svart som natten, Dead Water/Dött vatten och Blue Ligthning/Blå gryning. Som jag har nämnt tidigare så har jag läst två av böckerna, men jag har inte läst dem i rätt ordning. 

Jag tycker i stort sett att serien fortfarande är bra, det som jag kanske gillar allra mest är landskapet som serien utspelar sig i. Det är väldigt vackert och nästan lite trolskt. Dock vet jag inte om jag själv skulle vilja bo på en sådan plats, känns så avlägset och man måste vara väldigt beroende av att båt- och flygtrafik fungerar. 

Jag tycker om karaktärerna som finns på öarna och det finns gott om originella karaktärer. Jag gillar språket och dialekterna, det bidrar verkligen till känslan man får när man ser serien. Nu har jag vant mig lite mer vid skådespelarna och jag tycker de gör ett riktigt bra jobb. Jag gillar också den humor som finns i serien. 

Av de avsnitt den här säsongen så tyckte jag nog allra bäst om Blue Lightning, det var verkligen spännande och att de i princip var avskurna från omvärlden och jakten på en mördare på en ö där alla känner alla. 

Jag hoppas verkligen att det kommer en till säsong! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...