5 mars 2015

Song Titel Book Tag


Denna tag såg jag hos Vargnatts bokhylla och jag tyckte den verkade jätterolig. Den går ut på att man ska koppla ihop tio stycken låtar med hjälp av en förklaring som man får till varje låt.

1 - Guns N' Roses - November Rain - Pick a book with a sad/tragic ending 
Det finns flera böcker som jag skulle passa in här, t.ex. The Fault In Our Stars, men den första bok som jag tänker på är Innan jag dör av Jenny Downham. Jag gråter varje gång jag läser den. 

2 - Queen - Another One Bites the Dust - Pick a book which a lot of killing in it 

I flera böcker som jag läser tycker jag att det dör ganska många personer. I Stieg Larssons Män som hatar kvinnor tyckte jag att det berättades om ganska många mord.  

3 - Britney Spears - Oops!... I did it again - Pick a book you read more than twice
De första delarna av Harry Potter har jag läst flera gånger, men jag har tyvärr ofta fastnat någonstans kring den tredje eller fjärde boken. 

4 - Pink Floyd - Wish You Were Here - Your currently most anticipated book  
Simona Ahrnstedts nya bok!! Längtar tills jag får läsa den! Har för mig att den kommer heta En enda hemlighet.

5 - Florence + the Machine - No light, no light - Pick a book that was just so bad you'd like to lock it away in a dark corner and never look at it ever again
Dödsdrogen av Andy McNab och Robert Rigby. Jag minns inget om vad själva boken handlade om, men den var så fruktansvärt tråkig och förutsägbar. I recensionen så skrev jag att det enda som var positivt var att den tog slut efter 190 sidor... 

6 - Skylar Grey - Final Warning - Pick a book with a kick ass protagonist you'd not want to piss off 
Finley Jane i The Steampunk Chronicles av Kady Cross. Hon är verkligen kick-ass och kan slåss med flera stycken samtidigt och är inte rädd för något. Jag skulle inte vilja bli ovän med henne! 

7 - My Chemical Romance - I'm not Okay - Pick a book that deals with a hard topic like loss or bullying 
Jag tycker att Moa Martinsons Mor gifter sig tar upp många svåra ämnen, men kanske inte just mobbning eller förlust. Den handlar väldigt mycket om fattigdom, elände och en stor utsatthet bland kvinnorna. Det var en bok som verkligen berörde mig och som jag nog kommer komma ihåg väldigt länge.

8 - Linkin Park - Breaking the Habit - Pick a book you read which was outside of your usual comfort zone yet you still enjoyed reading
Det är inte alls länge sedan jag läste Expeditionen av Bea Uusma. Egentligen är det inte alls min typ av bok, men jag sögs in i den och blev själv besatt av Beas sökande efter svaren om vad som egentligen hände. 

9 - Troye Sivan - Happy little Pill - Pick a book that makes you happy
Ädelstenstrilogin av Kerstin Gier. Den handlar bland annat om tidsresor och kärlek och var väldigt rolig och mysig serie att läsa. 

10 - Ladyhawk - Dusk Till Dawn - Pick a book you read in one night/sitting
Livet efter dig av Jojo Moyes. Den sträckläste jag sommaren 2013. Jag tyckte vänskapen mellan Lou och Will var jättefin. 

2 kommentarer:

  1. Jag blev också förvånad över hur jag sögs in i Expeditionen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är verkligen bra. Den kommer nog bli en favorit :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...